Site icon Lykten

Vestlig kjærestepar ville vise at «ondskap ikke eksisterer» – ble drept av muslimer i Tadsjikistan

Et amerikansk kjærestepar, Jay Austin og Lauren Geoghegan, forlot hovedstaden Washington D.C. og sine jobber i den amerikanske administrasjonen for to år siden for å reise jorden rundt på sykkel.

Kjæresteparet, som begge var 29 år gamle, delte sine opplevelser på sin hjemmeside, hvor de la ut storslåtte bilder fra sine reiser og skrev naivt om ondskap, media og menneskehetens godhet.

I ett innlegg skriver Austin, som er veganer, at han jobbet for for et departement i Obama-administrasjonen og hvordan han og kjæresten planla å reise verden rundt for å møte «sjenerøse» og vennlige mennesker.

Han skrev at det å sykle gjorde dem mer «sårbare».

– Sykler er en ren, stille og enkel måte å komme seg rundt på. Billig også. Sykkelen kan gjøre deg mer sårbar, men også mer tilnærmelig. Mennesker kan være en utrolig sjenerøs rase og om det er av overraskelse, medlidenhet eller en blanding av de to, så er det en større sjanse for at man blir møtt med smil og vinking, mer interessante samtaler og ekte tilbud om en seng eller et sted å slå seg ned når man sykler, enn med noe annet transportmiddel.

I et annet innlegg, rett før kjæresteparet syklet inn i det muslimske landet Tadsjikistan, skrev Austin svevende om hvordan «ondskap» ikke eksisterer i verden.

– Du ser på nyhetene og leser avisene og du tror at verden er en stor og farlig plass. Mennesker, forteller historien oss, må ikke stoles på. Mennesker er slemme. Mennesker er onde. Mennesker er øksemordere, monstere og det som verre er.

– Ondskap er et oppfunnet konsept og jeg tror ikke på det. Ondskap er et konsept som vi har funnet opp for å møte kompleksiteten i menneskeheten som har andre verdier og perspektiv enn våre egne – det er enklere å avfeie en mening som dårlig enn å kjempe for å forstå den. Dårlige ting eksisterer, selvsagt, men også det er sjeldent. I det store og hele så er mennesker snille. Egoistiske og kortsiktige noen ganger, men snille. Sjenerøse og fantastiske og snille. Ingen større åpenbaring har kommet fra vår reise enn dette, skriver Austin.

Ekteparet ble funnet brutalt drept, sammen med to andre vestlige syklister fra Nederland og Sveits, på en vei sør for hovedstaden i landet.

Her er åstedet etter drapene på syklistene søndag den 29. juli, 2018. Hendelsen fant sted sør for hovedstaden Dushanbe i Tadsjikistan. (Foto: Zuly Rahmatova)

En bil skal først ha kjørt på dem, før fem muslimske menn som satt i bilen hoppet ut og stakk ihjel syklistene, inkludert Austin og Geoghegan.

Den muslimske terrorgruppen IS har tatt på seg drapene i en video med drapsmennene som poserer ved et IS-flagg og som gir sin støtte til terrorgruppens leder Abu Bakr al-Baghdadi. Ifølge den venstreorienterte avisen New York Times skal mennene i videoen ha lovet å drepe «utro».

Det har blitt meldt fra landets myndigheter at man har pågrpet minst en av de som var involvert i drapene og har identiteten på flere av mennene.

Exit mobile version