Site icon Lykten

VG lyver om voldtekt av norsk kvinne i England

En 23 år gammel norsk kvinne som var på ferie i England i fjor, skal ha blitt voldtatt to ganger på en og samme natt. Kvinnen hadde vært på en grillfest og blitt overstadig beruset.

Etter å ha kontaktet politiet skal kvinnen ha kommet seg til et voldtektsmottak og blitt undersøkt. Der fant man ut at hun ikke bare hadde blitt voldtatt en gang, men to ganger iløpet av natten.

Den første voldtekten

Det var den 9. mai ifjor, at kvinnen var på vei hjem i en drosje fra en fest. Kvinnen skal ha vært så overstadig beruset at hun underveis skal ha prøvd å komme seg ut av den i fart. Til slutt ble hun satt av på tettstedet Dagenham, men glemte igjen mobilen sin og sin nye jakke i drosjebilen.

23-åringen skal deretter ha gått i nærheten av en byggeplass hvor hun møtte Aftab Mohammed, som jobbet som vekter. Ifølge Mohammed skal hun ha banket på vinduet der han jobbet og tryglet ham om å kjøre henne til togstasjonen.

Dette gjorde han selv om dette var imot vaktselskapets regler.

BORTKOMMEN: Den norske 23-åringen var svært full og visste ikke hvor hun var. Aftab Mohammed,  som jobbet som vekter ved en byggeplass ikke langt fra hvor dette bildet er tatt, voldtok henne etter at hun ba ham om hjelp. (Foto: Google street view).

Ifølge Mohammed skal kvinnen ha bedt om å ha sex med ham da de kjørte fra plassen. De skal da ha stoppet på en avfallsplass, hvor de hadde sex. Ifølge Mohammed var dette frivillig.

Overvåkingskameraer viser hvordan Aftab Mohammed senere setter den 23 år gamle norske kvinnen av på den lokale togstasjonen og kjører avgårde.

Den andre voldtekten

I området rundt togstasjonen skal kvinnen igjen ha spurt to fremmede menn om hjelp til å komme seg til sitt hotell. En av disse var Marius Stakele, en litauisk innvandrer og hans venn.

De skal ha fortalt henne at det ikke gikk noe tog på to timer. De skal da ha gått sammen med den norske kvinnen mot Canning Town Flyover. Kvinnen skal ha forsøkt å komme vekk fra dem, uten hell. Følgesvennen til litaueren skal da ha forlatt plassen, mens Marius Stakele ble igjen alene med 23-åringen.

VOLDTATT FOR ANDRE GANG: Kvinnen skal på nytt ha bedt om hjelp til å komme seg hjem. Denne gang ved Canning Town Station. Da ble hun voldatt for andre gang på en natt – denne gang av litaueren Marius Stakele (24)..

Det endte med at kvinnen ble slått og voldtatt. Stakele skal ha forsøkt å kysse kvinnen ved to anledninger, men hun gjorde motstand. Han skal da ha slått hodet hennes mot en betongvegg slik at hun fikk skader på kinnet og i øyehulen. Så skal han ha tvunget henne ned på kne hvor hun måtte utføre oralsex på Stakele. Hun skal også ha fått skader på ryggen som følge av knust glass når hun ble voldtatt.

Sjokk

Kvinnen skal ha klart å komme seg til en politistasjon hvor man fikk undersøkt henne. Etter å ha tatt DNA-prøver, fant legene ut at kvinnen hadde blitt utsatt for to voldtekter av to vidt forskjellige personer den natten.

Kvinnen skal kun huske den siste voldtekten, utført av Marius Stakele. Hun fortalte at hun aldri har hatt sex med en ikke-vestlig mann før.

Nekter for voldtektene

Voldtektsmennene, Aftab Mohammed (39) og Marius Stakele (24), er nå siktet ved Snaresbrook Crown Court i London. Mohammed benekter anklagene om to siktelser av voldekt og Stakele nekter for to siktelser av voldtekt, en siktelse for forsøk til voldtekt og en siktelse for overfall.

De to mennene skal ikke kjenne hverandre.

SIKTET: Her ved Snaresbrook Crown Court  går rettssaken mot Aftab Mohammed (39) og Marius Stakele (24). (Foto: Digitalmuseum).

VG unnlater å skrive navnene på overgriperne

VG sin journalister videreformidler britiske mediers omtale av den siste voldtekten og at den norske kvinnen møtte på to «østeuropeiske» menn.

Men Bjørn-Martin Nordby og Tor-Erling Thømt Ruud utelater med vilje den muslimske mannen fra sin artikkel om saken. Selv om denne informasjonen er svært fremtredene i alle de britiske avisene som dekker saken.

Journalistene unnlater også å gi noen lenke til Daily Mail-artikkelen de har brukt som kilde. På denne måten kan ikke norske lesere lese kilden og dermed få vite navnene på de skyldige. Dette må man gjøre på egenhånd gjennom en søkemotor.

SANNHETEN: De to innvandrerne Aftab Mohammed og Marius Stakele, voldtok den norske turisten i London i mai i fjor. (Foto: Faksimile Daily Mail).

LØGNEN: To «menn» skal ha voldtatt den norske kvinnen. VG går så langt å skrive at en av voldtektsmennene hadde østeuropeisk bakgrunn. Når det kom til å identifisere den etniske bakgrunnen til den andre voldtektsmannen, en pakistansk muslim, så valgte VG å unnlate dette helt. (Faksimile VG).

Relatert:

– VG og Dagbladet lyver om voldtektene på finsk ferge – kaller somaliere «svensker»

– VG unnlater å informere om afrikanske voldtektsmenn i Oslo

– Aftenposten lyver: Asylsøkere slo kvinner og barn for å redde seg selv under fergeulykken i Hellas

– VG, Dagbladet og Aftenposten mørklegger øksemorderens signalement

Exit mobile version