Site icon Lykten

VG og Dagbladet lyver om gjengvoldtekt på finsk ferge – kaller afrikanere «svensker»

OPPDATERT: Vi har nå fått inn navn på to av de som er siktet i denne saken:

Bjar Mhamad Shakir, 27 og Mohamed Ahmed Abdi, 24 (Stockholms tingsrätt B-1312-15). De bor i Vårby respektive Hässelby.

En av de anholdte somalierne skal også ha behøvd tolk under avhørene.

OPPDATERT 2:

Arrestert i Finland:

Abdullahi Barre Barre, født 1992, Sundbyberg. Somalisk statsborger.

Ahmed Nur Abdurahman Ahmed, født 1991, Hässelby. Somalisk statsborger. Tidligere dømt for flere innbrudd.

Abdullahi Ahmed Jama, født 1991, Spånga. Somalisk statsborger.

Arrestert i Sverige:

Bjar Mhamad Shakir, født 1987 i Arbil, Irak. Svensk statsborger men kan også ha irakisk statsborgerskap. Tidligere dømt for flere brudd på narkotikaloven, tyveri, kjøring uten førerkort, mishandling, ran og mer.

Mohamed Ahmed Abdi, født 7 mars 1990 i Mogadishu, Somalia. Somalisk statsborger.

——————————————————————————————————

GROV GJENGVOLDTEKT: Natt til lørdag skal åtte menn av afrikansk opprinnelse ha gruppevoldtatt en svensk 45-årig kvinne inne på hennes lugar. Norske og svenske medier omtaler voldtektsmennene som «svenske». (Foto: Ludovic Peron/CC).

Totalt åtte menn har blitt arrestert, mistenkt for å ha deltatt i en grov gruppevoldtekt på en kvinne på finlandsfergen Viking Amorella som går mellom Stockholm og Åbo. Svenske og norske medier rapporterer at mennene er «svensker», men ifølge vitner ombord på fergen, så dreier det seg om afrikanere og arabere med uklar tilknytning til Sverige.

Den mistenkte voldtekten fant sted i en lugar på fergen natt til lørdag. Ifølge avisen Ilta-Sanomat ble fem av mennene pågrepet på lørdag i Åbo, samt en i Åland. Ytterligere to skal ha blitt pågrepet når fergen kom tilbake til Stockholm under på lørdag kveld.

Gruppevoldtekten skal ha skjedd i forbindelse med en slåsskamp på fergens diskotek. Etter voldtekten forsøkte mennene å rømme fra åstedet og gjemme seg, men de ble fanget av båtens overvåkingskameraer.

TAKKNEMMELIG: Joonas Tikka hos politiet i Åbo er glad for overvåkne vitner. (Foto: Åbo politi).

– Heldigvis var mennesker oppmerksomme og det finnes øyenvitner, sier Joonas Tikka hos politiet i Finland.

De pågrepne er i 25-års alderen og offeret er en kvinne i 45-års alderen ifølge Aftonbladet.

I norske medier beskrives voldtektsmennene som «svensker», men øyenvitner på sosiale medier gir et annet bilde av det som skjedde. Et vitne som var ombord på fergen forteller at hans samboer var en av de som fant den voldtatte kvinnen der hun satt med buksene nede i korridoren.

I VG SIN VERDEN: Ifølge VG sin journalist Emil Mogård, så var gjengvoldtekten utført av «svenske menn». Altså vanlige svenske mannfolk med navn som Tobbe, Jonas, Åke og Patrick. Men i virkeligheten kom voldtektsmennene fra et afrikansk land, mulig Somalia. (Faksmilie VG).
I DAGBLADET SIN VERDEN: Også Dagbladet påstår at det var «svenske» menn som gjengvoldtok den 45-årige kvinnen. (Faksimile Dagbladet).

Hysterisk

– Kvinnen var hysterisk og helt fra seg. Jeg vil også poengtere at samtlige gjerningsmenn er av afrikansk opprinnelse, selv om de gjerne kan være født her, (I Sverige red. anm), opplyser vitnet i en kommentar på Facebook.

Et annet vitne, en kvinne, skriver på Twitter at mennene hadde somalisk bakgrunn. Ifølge kvinnen, som også uttaler seg til LT, forsøkte afrikanerne å komme seg inn i hennes og hennes venninners lugarer iløpet av natten. De skal da ha blitt kastet ut.

– De snakket bra svensk. Vi så at de ble arrestert. Gjengen sirkulerte rundt på båten i jakt på «pussy», som de sa.

Når voldtektsofferet ble funnet var hun i meget dårlig tilstand og gjentok gang på gang: «Negrene, arrester negrene» og «hjelp meg, hjelp meg, hjelp meg», ifølge vitnet.

Vitner til hendelsen

Under legger vi ut to uttalelser på sosiale medier fra vitner til hendelsen.

VITNE 1, FRA FACEBOOK.
VITNE 2, FRA TWITTER.

Ikke første gangen

Frieord.no kunne rett før jul avsløre hvordan Aftenposten og journalist Kjersti Nipen hadde utelatt det faktum at det var asylsøkere og ulovlige innvandrere som hadde slått løs på kvinner og barn under fergebrannen ombord på bilferjen Norman Atlantic.

Frieord.no kunne også avsløre hvordan både VG, Dagbladet og Aftenposten skrev om en øksemorder i Finland for to uker siden, uten å fortelle sine lesere at øksemorderen var av utenlandsk opprinnelse.

Det begynner nå å bli en klar linje fra våre statsstøttede medier å utelate kriminelle og mordere sin etniske bakgrunn fra nyheter i utlandet, selv om dette kommer klart frem i nyhetsrapporteringen i disse landenes egne aviser. Sverige er i så måte unntaket, men der har man en sterk alternativ og sannferdig nyhetsdekning fra ikke-statsstøttede nyhetssider.

Relatert:

– Asylsøkere slo kvinner og barn for å redde seg selv under fergeulykken i Hellas

– VG, Dagbladet og Aftenposten mørklegger øksemorderens signalement

– Bildene VG og Dagbladet ikke tør å vise

Exit mobile version