Site icon Lykten

VIDEO: «Allahu akbar» – her tar muslimene over en svensk by og brenner biler

På et videoklipp som deles på sosiale medier kan man se hvordan muslimene skriker ut det islamske krigsropet «Allahu akbar», samt tenner på bildekk. Flere biler skal ha blitt satt fyr på og en hel underjordisk bilgarasje står også i brann.

Politiet skriver på sin hjemmeside at politiet og politibiler har blitt angrepet av den rasende mobben og at man har pågrepet flere muslimer. Urolighetene foregår rundt Amiralsgatan, i nærheten av det innvandrertette området Rosengård, og nærliggende kvartal.

RASENDE MUSLIMER I MALMØ. (Skjermbilde/Snapchat).

Bakgrunnen for de voldsomme scenene i Malmø er at det den danske partilederen Rasmus Paludan planla en tur til Malmø for å brenne opp et eksemplar av koranen, islams hellige bok, som en ytringsfrihetsmarkering. Også den svenske kunstneren Dan Park skulle delta.

Paludan ble imidlertid stoppet av svensk politi allerede på grensen og avvist innreise. Han er nå påført et innreiseforbud til Sverige i to år da man anser ham «å være en trussel mot allmenn orden og sikkerhet i Sverige».

«Jeg synes at det er de som reagerer mot det jeg gjør som utgjør en trussel», sier Paludan i en kommentar.

Koranbrenningen ble allikevel gjennomført på fredag av andre mennesker, noe som har terget muslimene i Malmø og som er bakgrunnen for gårsdagens voldelige opptøyer.

Opptøyene i Malmø har også fått internasjonal oppmerksomhet.

Exit mobile version