Site icon Lykten

VIDEO: Her blir jihadisten (18) i Frankrike skutt og drept

T.v. Lærerens hode. T.h. Læreren. (Foto: Faksimile Twitter).

Det var på fredag at en fransk lærer ble brutalt henrettet på åpen gate gjennom halshugging av en muslimsk mann. Årsaken skal være at læreren, Samuel Paty (47), skal ha vist Muhammedkarikaturene som eksempel i undervisningen til sine elever.

Jihadisten, Abulak Anzorov (18) skal være en migrant med tsjetsjensk bakgrunn som etter halshuggingen skal ha lagt opp bildet av lærerens hode på sosiale medier med teksten:

«Macron, de utros hersker, jeg henrettet en av dine hunder som våget å forulempe profeten Muhammed». 

LÆRER: 47-åringen turte å være lærer i flerkulturelt land. Det kostet ham livet. (Foto: Privat).

Hendelsen skal ha funnet sted ikke langt fra skolen i det Paty var på vei hjem til sin kone og barn etter skoleslutt. Etter drapet skal 18-åringen ha flyktet til et nærliggende boligområde der han ble omringet av politiet og nektet å overgi seg. Da ble han skutt i hjel som vist på videoen tatt av en nabo der det skjedde.

Ifølge opplysninger så skal en forelder med kontakter til en radikal moske ha oppmerket filmklippet som ble vist til elevene. Moskeen skal deretter ha delt filmklippet til sine medlemmer. Det var herfra at den 18-årige tsjetsjeneren fikk høre om læreren og hvilken skole han jobbet på.

Klokken 17.30 på fredag ventet Anzorov på Paty utenfor skolen og gjennomførte terrorhandlingen.

Men Anzorov var ingen ensom ulv. Nå har hele ni personer, slektninger til 18-åringen, har blitt pågrepet og tatt inn til avhør.

Vestlige massemedier var imidlertid ikke alltid helt med på skrive hvem som sto bak og årsaken.

l

(Skjermbilder Guardian og New York Times).

Og som vanlig var det muslimer som hyllet terroren. 

Exit mobile version