Site icon Lykten

Video: Her har de sex i baksetet på FN-bilen

Ifølge The New Humanitarian har FN startet en etterforskning etter at et 18 sekunder langt filmklipp har gått viralt på sosiale medier den siste uken. Den viser hvordan en kvinne sitter på en mann i baksetet på en hvit Toyota med bokstavene «UN» malt på taket og siden.

Ifølge magasinet er videoen tatt sent på kvelden ved HaYarkon street i sentrum av Tel-Aviv, Israels største by. Bilen tros å tilhøre United Nations Truce Organisation (UNTSO) som har observatører stasjonerte i regionen for å holde øye med på grensen mellom Israel og Libanon, samt de okkuperte Golanhøydene.

Man mistenker at kvinnen i baksetet er prostituert. Å kjøpe sex var frem til sist måned lovlig i Israel, da man kriminaliserte sexkjøp. FN har imidlertid en streng politikk mot at deres medarbeidere kjøper seksuelle tjenester, uansett lovene i det landet man opererer i.

Til tross for dette har FN blitt rystet av mange sexskandaler de siste tiårene. Associated Press avsløret i 2017 at nærmere 100 FN-medarbeidere på Haiti utnyttet barn som sexslaver over en tiårs periode. I 2004 avslørte Amnesty International at mindreårige jenter i Kosovo ble kidnappet, torturert og tvangsprostituert for å tilfredsstille de seksuelle behovene hos FN- og Natoansatte stasjonert i området.

FN-personell kobles også til menneskesmugling og tvangsprostitusjon i blant annet Bosnia, Kambodsja, Mosambik og Sri Lanka.

Exit mobile version