Site icon Lykten

VIDEO: Se klankrigen i Sverige fra politiets kroppskamera

Video er i artikkelen nedenfor. (Foto: Samnytt / Politiet)

Det er nettsiden Samnytt som skriver om konflikten i byen Boråas, en time vest for Gøteborg.

Området Norrby blir beskrevet som «særskilt utsatt», med tusenvis av fremmedkulturelle mennesker samlet på et mindre geografisk område. I 2015 hadde området 3.735 innbyggere, hvorav 2.378 enten var utenriksfødte eller utenlandske statsborgere. Over en tredjedel av områdets innbyggere skal være under 18 år gamle. De største utenlandske befolkningsgruppene i området kommer fra Somalia, Bosnia, Afghanistan, Libanon og Irak.

Det siste året skal det ha vært flere større sammenstøt på gater og torg, der mennesker med afrikansk og Midtøsten-bakgrunn har angrepet hverandre, ikke sjelden med våpen.

I følge Samnytt skal bakgrunnen være en konflikt der en arabisk mann skal ha sagt «neger» til en afrikansk mann, og deretter ha blitt mishandlet på stedet. Dette skal ha blitt bekreftet av politiets etterforskningsprotokoll. En video sluppet av politiets egne kroppskameraer viser uroen og den høye temperaturen blant den ikke-svenske lokalbefolkningen.

I begynnelsen av desember ble 14 personer siktet for opptøyene og volden. De involverte skal være i alderen 15-53 år, samtlige med ikke-svensk, fremmedkulturell bakgrunn. De skal være mistenkte for voldelige opptøyer, grov mishandling og brudd mot knivloven. Flere av de mistenkte skal tilhøre samme slekt med bakgrunn fra Libanon og Syria. Politiet skal i protokollen beskrive partene for «klaner».

Politiet skal ha kontaktet den lokale moskeen i området for å få hjelp av «høyt ansette personer» i den somaliske klanen for å «oppfordre til ro og orden». Man skal også ha hatt møter med representanter for den arabiske klanen, for å få avsluttet konflikten.

Under ett av opptøyene skal en politimann på plassen ha fått en flaske i hodet og blødde kraftig. Da måtte man tilkalle politiets innsatsstyrke for å få kontroll over den kaotiske situasjonen.

Det er tidligere bekreftet av svensk politi at man har rundt 60 såkalte «utenforskapsområder», der politiet ikke lenger har full kontroll over lov og orden i området. Dette inkluderer at offentlig transport ikke går hele dagen, eller visse tidspunkter, der ambulanser og brannbiler må ha politieskorte under utrykning, og der selv politiet må komme med minst to biler, der den andre politibilen har som oppgave å beskytte den første bilen fra hærverk og angrep.

Norrby, der den pågående klankonflikten nå finner sted omtales som et «særskilt utsatt område» fra en kriminalitet- og sosioøkonomisk ståsted. Også området Hässelholmen er på den samme listen. Man omtaler disse områdene som «parallell-samfunn» med sterk islamsk innflytelse. En del av denne innflytelsen går ut på å tvinge kvinner til å gå med slør (hijab), til tross for at de jobber i offentlig sektor. Områdene har også sterke innslag av sosial kontroll av kvinner med bakgrunn i religion og æreskultur.

Borås er en by med store utfordringer i forbindelse med sin høye innvandrerbefolkning. Det er bare 2.5 timer fra ghettoen til den norske grensen. (Skjermbilde / Google Maps).
Exit mobile version