Site icon Lykten

VIDEO: Syriske rebeller sprenger telt med rakett verdt en halv million kroner

Rakettsystemet TOW er laget for å bryte igjennom panser og kan slå ut stridsvogner og andre militærkjøretøy. Raketten er fjernstyrt og beveger seg langsomt mot målet mens den manøvreres av skytteren gjennom et sikte.

I propagandavideoen ser man hvordan en syrisk opprørssoldat avfyrer TOW-raketten mot et telt som tilhører syriske regjeringstropper. En syrisk soldat er på vei inn i teltet og opprøreren styrer inn raketten bare noen meter fra soldatens føtter.

Etter en stor eksplosjon er det klart at opprørernes innsats lykkes å slå ut teltet. Regjeringssoldaten reiser seg allikevel og synes uskadd, i en sky av flammer og støv. Han er dermed ikke en av de 470.000 drepte i Syria-krigen de siste fem årene.

At soldaten overlever angrepet har allikevel ikke noe med mirakler å gjøre, men at TOW-rakettens stridshode har en meget kraftig sprengladning som er innstilt på et lite punkt der raketten treffer. Dette til forskjell fra tradisjonelle sprengladninger som er laget for å drepe mennesker ved å spre eksplosiver i alle retninger.

Hvorfor de syriske opprørsgruppene bruker utstyr i millionklassen for å ødelegge et enkelt telt til noen få hundre kroner, sier ikke historien noe om. Det er uansett USA sin president Obama og amerikanske skattebetalere som tar regningen.

Exit mobile version