Site icon Lykten

Voldtektsforbrytere løslatt

Etterforskningen pågår fortsatt, og siktelsene for gruppevoldtekt opprettholdes mot alle fire mennene. -Det som gjenstår i etterforskningen er først redegjørelser av tekniske bevis. Min vurdering er at de mistenkte som nå er løslatt ikke lenger kan påvirke etterforskningen i så stor grad at frihetsberøvelse er nødvendig. Derfor er de nå løslatt, sier påtaleansvarlig Elisabeth Brandt i en pressemelding.

Stygg sak

Den brutale gruppevoldtekten av en svensk kvinne fant sted på en ferge mellom Stockholm og Åbo, i slutten av januar i år. Åtte menn ble pågrepet i saken. Ifølge tidligere opplysninger fra Aftonbladet, greide en av gjerningsmennene å lure med seg kvinnen til en lugar. Deretter dukket de øvrige afrikanerne opp, hvorpå de holdt henne fast, rev av henne klærne, og voldtok henne etter tur.

“Svensker”

Gruppevoldtekten skjedde i en lugar på Viking Lines skip Amorella. Tilsammen ble åtte personer pågrepet. Fem ble pågrepet av finsk politi i Åbo, en i Mariehamn, og ytterligere to ble pågrepet av svensk politi i Stockholm. Både norske og svenske medier forsøkte å fremstille gjerningspersonene som “svenske”, selv om dette på ingen måte er riktig.

Exit mobile version