Site icon Lykten

Washington Post: Å tvile på Bidens seier i USA er som å tvile på holocaust

JOE BIDEN. (Pixabay).

Storavisen The Washington Post har publisert et lenger innlegg på lille julaften der man sammenligner det å nekte for at den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden vant valget i USA i november, er det samme som å nekte for at holocaust (jødeforfølgelsen under andre verdenskrig) fant sted. Det trekkes tydelige paralleller mellom amerikanske velgere og republikanske politikere og holocaust-fornektere.

Man tillegger også de som ønsker å se at valget i USA går rettferdig for seg som rasister, da mange av byene der man nå ønsker å se nærmere på valgresultatet har store afroamerikanske befolkninger. Artikkelforfatter Deborah Lipstadt skriver imidlertid at president Donald Trump ikke bokstavelig talt er Hitler, men at han har adoptert propagandateknikken til Joseph Göbbels og det tredje riket.

Lipstadt skriver også at akkurat som man nekter holocaust-fornektere plattformer på TV og nyhetsprogrammer, eller på sosiale medier, så må ikke de som påstår at Bidens valgseier var som følge av omfattende valgjuks heller få lov til å slippe til i offentligheten. Dette fordi de er fornektere av demokratiet. 

Fornektelse av demokratiet er ifølge Lipstadt en alvorlig trussel mot USA.

Innlegget i Washington Post kommer samtidig som avisen har publisert en tegning av republikanske politikere og støttespillere til Trump som rotter. Noe som har fått mennesker til å reagere på den nazi-inspirerte grafikken, som gir assosiasjoner til hvordan nazistene portretterte jødene før og under andre verdenskrig.

Les også:

 

Exit mobile version