Site icon Lykten

Wikipedias grunnlegger har fått nok – starter nytt oppslagsverk uten venstreorientering

Larry Sanger. (CC BY-SA 2.0)

Larry Sanger, som grunnla Wikipedia i 2001, sammen med Jimmy Wales, skrev i fjor et oppsiktsvekkende innlegg på sin blogg.

I innlegget konstaterte han at at NPOV-konseptet, som går ut på at alle artikler skal være skrevet ut fra en nøytral synsvinkel, er død. Dette ettersom det nå eksisterer en kraftig venstreorientering i artiklene.

Les også: Venstreorienteringen til Wikipedia – en studie

Også på norske Wikipedia finnes det et tett samarbeid og dominanse av venstreaktivister som er nøye med å sørge for at artiklene om deres politiske motstandere har en sterk negativ vinkling.

Larry Sangers nye prosjekt kalles i følge nettstedet Big League Politics, Encyclosphere og skal sikre for at ytringsfrihet og at innholdet ikke styres av et «arrogant og kontrollerende oligarki». På Encyclosphere, som skal bestå av både allerede eksisterende og nye oppslagsverksinnhold, så skal innholdet i istedenfor bli vurdert av leserne selv, ifølge Sanger.

Big League Politics påpeker blant annet hvordan Wikipedia fjerner kritisk eller negativt innhold om kjente politikere, aktivister og medier som kan skade venstresiden politisk. Blant annet fjernet man innhold om seksuelle anklager om pedofili mot en kjent Trump-kritiker.

Les også: Document.no avslører at partifelle sensurerer pedo-dom på Wikipedia

Wikimedia, som skal være den 13. største nettsiden i besøkstall, kan godt være den mest korrupte og uærlige plattformen som eksisterer på Internett. Man bruker sin falske status som et nøytralt nettsted og oppslagsverk for å angripe og ødelegge for konservative politikere og aktivister. Og like skremmende er det faktum at man har løyet og fordreid historiske hendelser og kultur, samt skapt en illusjon av hat og rasisme i samfunnet, sammen med de store massemediene.

«Ingen liten gruppe av eliter fortjener makten til å proklamere hva som er kjent for oss alle», kan man lese når man går inn på nettsiden Encyclosphere, som nå er under oppbygging.

 

Exit mobile version