Site icon Lykten

Venstrevolden sjokkerer USA: Busser angrepet og eldre mennesker slått bevisstløse

Portland, Oregon er en sentral for voldelig og venstreekstrem ideologi i USA. I flere år har de mest aggressive og voldelige hendelsene funnet sted i byen, med løpende gatekamper, overfall, hærverk og drapsforsøk som resultat.

En krigsveteran fra den amerikanske hæren, Joe Biggs, hadde arrangert en fredelig demonstrasjon for å få slutt på denne hjemlige terrorismen, som venstresiden i all hovedsak står for og har stått bak de siste årene.

Les også: Massemorderen i Ohio var venstreekstremist – ønsket å «drepe alle fascister»

EUROPOL: Venstreekstrem terror 27 ganger vanligere enn høyreekstrem

Og som vanlig var det ventet nye sammenstøt og vold fra antifascistisk aksjon – paraplybetegnelsen på venstresiden – samlet seg for å angripe annerledestenkende og fredelige motdemonstranter.

Ifølge journalist Andy Ngo skal flere mennesker ha blitt angrepet og slått bevisstløse. Noen ble sprayet med gass og slått med hammere av venstreekstremistene. Ngo skal selv ha blitt utsatt for grov vold og overfall da han dekket en lignende demonstrasjon og fikk hjernerystelse da venstreekstremister sparket og slo ham i hodet. Han ble også fraranet kamerautstyr. Ngo har asiatisk bakgrunn og er homofil. De som overfalt ham var hvite venstreekstremister.

Journalisten påpeker med bilder og video hvordan politiet er totalt fraværende i det angrepene fant sted og mennesker lå blødende og bevisstløse på bakken. I en pressekonferanse fra politiet påpekte man at politiet har beslaglagt slagvåpen, kniver, gass og elektrovåpen.

Les også: Venstreekstrem professor slo uskyldig med sykkellås

 

Det ble også filmet når venstreekstremistene bruker rasistiske ord og uttrykk mot mørkhudede politibetjenter. I Norge har blant annet Miljøpartiet De Grønnes Shoaib Sultan skrevet positivt om antifascistisk aksjon i det de fysisk gikk til angrep på politiske motstandere i Oslo.

Les også: Venstreekstremist dømt til 14 måneders fengsel for vold mot forfatter i Oslo

Politiet har tidligere gått ut med bilder av pågrepne venstreekstremister fra demonstrasjoner og voldelige overfall. 

Exit mobile version