Site icon Lykten

12. september 2021 – slaget ved Wien i 1683 gjenoppstår på Twitter

Det er 338 år siden Slaget ved Wien. Slaget reddet ikke bare Wien fra tyrkisk okkupasjon, men reddet også kristendommen og Europa for generasjoner fremover.

Legatum Publishing tar i bruk mikrobloggingplattformen Twitter for å hedre minnet til heltene som kjempet i dette avgjørende slaget og formidle betydningen av denne historiske hendelsen til neste generasjon.

Legatum Publishing har tatt seg noe kunstnerisk frihet for å utbrodere hendelsene og når på dagen de fant sted. Tweets markert med [Live] er fra når en spesifikk hendelse mest sannsynlig fant sted i følge historikere.

(Illustrasjon: Privat)

10 språk

Slaget ved Wien er en del av det historiske bakteppe som knytter alle europeere sammen. “Vi” vant en stor seier den dagen. Derfor ønsker Legatum Publishing å gjennomføre denne Twitter “reenactmenten” på mer enn bare engelsk, selv om engelsk defacto er vår tids Lingua franca.

Europa består av en lang rekke kulturer, språk og nasjonale identiteter, og som et tegn på vår verdsetting av denne pluraliteten så vil vår kampanje som gjør ære på heltene som reddet Europa i 1683 bli oversatt og gjennomført på 10 forskjellige språk med hver sin respektive konto. Disse språkene er: Polsk, Engelsk, Fransk, Tysk, Italiensk, Ukrainsk, Russisk og  Ungarsk, Norsk (Bokmål) og Norsk (Nynorsk).

Legatum Publishing

Legatum Publishing skriver i en pressemelding at forlaget «har som formål å gi ut sunn og oppbyggende litteratur som bidrar til dannelsen av de oppvoksende generasjoner, med spesielt fokus på studenter, foreldre og barn. Det er sagt at historien er en pakt mellom de døde, de levende og de fortsatt ufødte. Vi holder dette ordtaket som en selvinnlysende sannhet, og det er vårt mål i Legatum Publishing å tilby bøker som gir europeere næring til å dyrke sin egen arv og historie.»

Bak forlaget står Lykten bidragsyter Tore Rasmussen.

Forfatter, samfunnsdebattant og forlegger Tore Rasmussen. (Foto: Privat).

Legatum Publishing er nå i prosessen med å ferdigstille sine tre første utgivelser; “Forsvarerne av det Gyllne Eple av Tore Rasmussen”, “The Battle of Vienna; The Sieges of Vienna by the Turks av Karl August Schimmer” og “Salus Vienna tua. The great siege of 1683 av Henry Elliot Malden”. Alle tre bøkene er klare i god til for julesalget 2021.

Exit mobile version