Site icon Lykten

Åpent brev til Oslos offentlige bibliotek-fuhrer, Knut Skansen

Deichman bibliotek i Oslo. Foto: Lykten.no

Av Reinert Skadsem, medlem Norgesdemokratene og ytringsfrihetsekstremist.

Hei Knut Skansen,

Jeg vil med dette brev gjøre det klart for deg at du har en ny sjefsoppgave foran deg der du igjen får anledning til å vise om du er en kompetent og verdig sjef for Oslos offentlige biblioteker. Oppgaven er å initiere en prosess, som med all sannsynlighet vil medføre avskjed (sparken) for minst to av dine underordnede organiserte ansatte med lederverv, Jenny Dellegård og Albert Mabilangan Alfiler. Jeg skal komme til det ubestridelige grunnlaget i dette skriv.

SVÆRT KRITISK: Reinert Skadsem er svært kritisk til Deiichman bibliotek sin sjef, Knut Skansen, sin begrunnelse for avlysningene av en boklansering og intervju med en anerkjent fransk forfatter. (Foto: Reinert Skadsem / Privat).

I en e-post datert 5 mai til Legatum Publishing (lekket av dine ansatte?) i år avlyste du en åpen pressekonferanse som var reservert og skulle holdes på Deichman Bjørkvika torsdag 11 mai med begrunnelse:

«– at det med sannsynlighet vil bli så mye uro i biblioteket at jeg må gjøre en avveining mellom Legatums reservasjon av rommet for sitt arrangement, og hensynet til de anslagsvis 1000-1100 andre brukerne av biblioteket som vil være til stede på dette tidspunktet. Min vurdering er at tilstedeværelse av politi og annet sikkerhetspersonell, for å sikre Legatums arrangement, kombinert med demonstrasjoner, vil hindre og/eller forstyrre bruk av biblioteket for øvrige brukere av bygget. Det er altså min vurdering at Legatums arrangement ikke kan tilpasses øvrig virksomhet på biblioteket.»

Det viser seg at dine to nevnte ansatte, Jenny og Albert, var minst pådrivere om ikke også initiativtagere til denne såkalte demonstrasjonen som også krevde politi og sikkerhetspersonell som til sammen ville hindre/forstyrre forsvarlig bibliotekdrift disse få timer. (Jeg skriver såkalt demonstrasjon, fordi en ekte demonstrasjon ikke krever politi og sikkerhetspersonell.)

Her er litt bevis for min påstand om Jenny og Albert sin tilknytning til demonstrasjonen:

(Skjermbilder / Twitter)

Legg merke til at dette er Sofia Rana som stolt og ofte reklamerer for Antifa. Her har vi klart bevis for at ansatte i Oslos offentlige bibliotek har kontakt og samarbeid med Antifa. Hvor mange kan føle seg trygg på et bibliotek der de ansatte pleier vennligsinnet kontakt med en terrororganisasjon?

I tillegg har vi innlegget Jenny og Albert skrev i Dagsavisen.

Et innlegg med meningsløst innhold men likevel noen ting man bør notere seg i denne sammenheng:

«Fagforbundet Deichmanklubben har hatt diskusjonen om hvem som skal få leie rom på biblioteket gående i flere år. Arbeidsgiver står for en linje som kun fokuserer på prinsippet om at ytringsfriheten ikke har noen grenser, og at alle – uavhengig av mening eller ideologi – skal kunne låne møterom hos Deichman. Hva som egentlig skjer i dette rommet – eller hva det gjør med biblioteket som trygg, åpen arena for Oslos befolkning – tas det ikke stilling til.»

– Hvorfor har fagforbundet diskusjon om hvem som skal få leie eller ikke, når det er biblioteksjef sin oppgave å bestemme?

– Jenny og Alfred påstår her at ledelsen, det vil si deg Knut, ikke tar stilling om bibliotek skal være en trygg og åpen arena. De er åpenbart i konflikt med din linje Knut, hvordan et bibliotek skal operere som de ytrer offentlig i en avis.

«Vi ønsker ikke at dette også denne gangen skal degenerere til nok en forutsigbar diskusjon om ytringsfrihet. I det vi slår fast at spredning av voldsideologi og rasisme er så fjernt fra bibliotekenes etos om demokrati og folkeopplysning som en kan komme, etterlyser vi at politikere kommer på banen og stadfester biblioteksjefens kompetanse og myndighet til å avvise aktører som ovennevnte.»

– Mener du Knut også at i likhet med dine ansatte at en diskusjon om ytringsfrihet er degenererende og åpenbart mindre viktig enn andre mer viktige faktorer som ikke nevnes?

– Spredning av voldsideologi og rasisme er vi vel alle sammen enig om at ikke hører hjemme på et offentlig bibliotek. Men det er vel akkurat dette både Jenny og Alfred står for når de samarbeider for en demonstrasjon sammen med voldsvenstre samt ikke har noe imot litteratur som rakker ned på hvite.

– Igjen ser vi at Jenny og Alfred vil overkjøre deg Knut, med at de påkaller dine overordnede til å fortelle deg hvordan du skal utføre din jobb som de åpenbart mener du ikke utfører tilfredsstillende.

Det er også interessant at bibliotekansatte går ut i en avis og advarer mot en pressekonferanse om en bok de åpenbart ikke har lest, fra en forfatter de med all sannsynlighet ikke har lest noen bøker av. Bør man ikke forlange av ansatte i bibliotek at når de uttaler seg om litteratur, bør de ha innsikt i hva de faktisk snakker om og ha dekning for sine påstander?

Du selv Knut Skansen opptrer også svært utvetydig. I en artikkel i Bok & Bibliotek blir du sitert:

« – Dette er biblioteksjefen si eiga vurdering, og eg har ikkje teke denne avgjera på basis av meiningsinnhaldet som Legatum og Renaud Camus står for. Eg har teke den kun på bakgrunn av interesseavveginga for brukarane denne dagen.»

I en artikkel fra Samtiden, blir du sitert:

« – De aller fleste av oss vil ta avstand fra synspunktene og verdiene som forfektes av forfatteren, sa biblioteksjef Skansen»

Jeg finner det lite troverdig Knut, at du faktisk kun på bakgrunn av brukerne, avslo utlån av møterom. Har du selv Knut, i det hele tatt lest boken eller lest noe av Camus, før du på vegne av felleskapet tok avstand på synspunkter og verdier du ikke vet hva er?

Hvilke synspunkter og verdier er det du tar avstand i fra? (Jeg skal selv innrømme at jeg ikke har lest noe av Camus)

Kort oppsummert.

Kommer du Knut Skansen til å initiere prosessen med å sparke disse antidemokratiske ytringsfrihetsbekjempende ansatte, som ikke har noe i et offentlig bibliotek å gjøre?
Hvis ikke bør man starte prosessen med å finne en leder for Oslo Offentlige bibliotek som er villig til å sørge for at Oslos bibliotek oppfyller sitt etos om demokrati og folkeopplysning, samt har ansatte som ikke motarbeider dette.

«Dårlige ideer bekjempes best med bedre ideer, ikke vold og offentlig sensur»

Exit mobile version