Site icon Lykten

Bøter til antirasister etter drapsforsøket på Mortensrud Torg

(Foto: SIAN)

Kasseroller, skarpe metallgjenstander, bokser, fulle plastflasker, tomater, egg og steiner haglet over SIANs lovlige demonstrasjon på Mortensrud Torg for to uker siden. SIANs leder, Lars Thorsen omtalte det hele som et drapsforsøk.

Lykten har skrevet om sakene her, med bilder og video:

Etter at politiet har gått gjennom kameramateriale velger man nå å bøtelegge de mest aktive og aggressive antirasistene. Boten er pålydende 12.000 kroner. Dagbladet kan blant annet fortelle om sjokkerte innvandrere og antirasister som har fått uniformert politi på døren hjem til seg med forkynnelse av bot.

Fra Dagbladet:

Nå har motdemonstrasjonen fått et etterspill. Dagbladet får opplyst at politiet i går kveld gikk dør til dør og leverte forenklede forelegg til personer de har identifisert som kastere av gjenstander under markeringen.

– Budskapet er at det ikke er greit å tulle med ytringsfriheten. Bryter du lover og regler og de demokratiske prinsippene, vil du få reaksjon fra politiet, sier (stabssjef Harald) Nilssen.

Forelegget er gitt på grunnlag av straffelovens paragraf 181, første ledd – «for ved slagsmål, støy eller annen utilbørlig atferd å ha forstyrret den alminnelige fred og orden». Det går fram at kastingen – eller medvirkning til dette – er den straffbare handlingen. (Sitat slutt).

Ifølge politiet så følger man med på alle som demonstrerer, på begge sider, og forholder seg nøytrale til arrangementet. Det viktigste er at man følger loven. Politiet skal selv ha tatt initiativ til å anmelde lovbryterne på Mortensrud Torg.

Antirasistene har i så måte igjen vist at de ikke ønsker å følge verken lover eller regler i vårt samfunn. Og etter den søte kløen (kastingen av farlige gjenstander) så kommer den sure svien (boten, eller eventuelt fengsel for de som ikke klarer eller vil betale).

En liten, men betydningsfull seier til demokratiet. Hvis det fortsetter slik så kan SIAN etterhvert slippe å bli utsatt for ytterligere drapsforsøk på sine planlagte torgmøter i Norge utover sommeren. Men strengt tatt skulle det også vært mer alvorlige siktelser etter antirasistenes herjinger. 

Exit mobile version