Site icon Lykten

Drapet på den franske læreren Samuel Pety skaper kraftige reaksjoner. Kan vi håpe at noe skjer?

LÆRER: 47-åringen turte å være lærer i flerkulturelt land. Det kostet ham livet. (Foto: Privat).

Pety underviste i ytringsfrihet, og brukte noen av Muhammed-karikaturene i undervisningen. Straffen ble halshogging. Gjerningsmannen var en 18 år gammel tsjetsjensk muslim.

Erna Solberg klarte kunststykket å omtale terrorhandlingen uten å nevne verken islam eller ytringsfrihet, noe som skapte kraftige reaksjoner.

Som reaksjon på det brutale drapet svarte noen patrioter i Lillestrøm med å henge opp en Muhammed-karikatur på flere offentlige steder i byen.

En kilde tipset Rights og sier:

«De var plassert slik at man ikke kan unngå å se dem.»

Rights skriver videre:

– Motivet er karikaturen som har skrevet seg inn i verdenshistorien, og som er signert Kurt Westergaard. Karikaturene som nå befinner seg i Lillestrøm er åpenbart skrevet ut fra nettet.

– Hvis dette viser seg å være en begynnende aksjon som sprer seg i Norge, vil vi gjerne ha leser-tips om dette.

Dette synes tydeligvis flere er en god idé, og redaksjonen i Lykten har blitt tipset om at det er flere som jobber med spre denne eller lignende karikaturer over hele landet.

Allerede har en familiefar som fulgte oppfordringen blitt antastet av politiet foran sine barn. Dette er en person som vokste opp i Midtøsten. Han trodde ikke sharialovene var noe han måtte forholde seg til her i Norge. Til Rights sier han:

– Jeg hegner om ytringsfrihet. Jeg har små barn. Er det noe jeg kan gjøre for å forsvare ytringsfriheten, for det er så få som våger å stå opp?

Rights har også anbefalt regjeringen å henge opp Muhammed-tegninger over hele landet. Men det er vel å tro på julenissen at regjeringen følger oppfordringen, de har nok mer enn nok med å bekjempe muslimhat.

I Frankrike projiserte man forsidene til magasinet Charlie Hebdo på offentlige bygninger.

En melding som spres i sosiale medier lyder som følgende:

Ta opp kampen!

La oss ta knekken på islamistene med vår ytringsfrihet!

Noen tips:

Kjøp spraylim på Jula eller Clas Ohlson (du har ikke tid til å kline med tapetlim). En stor boks koster om lag 100 kroner. Du trenger 1 sprayboks per 60 ark.

Er man på Jula så kjøp med et par bomullhanske til 14,90 kr. Paret kan deles mellom to aktivister. Ha hanske på den ene hånda som brukes til å stryke utover arket på limflaten. Sparer deg for veldig mye klin.

Unngå å henge opp plakater ved barneskoler og barnehager. De yngste må få lov til å være barn uten å bli eksponert for brutale politiske realiteter.

Finn bilder på internett (søk på Kurt Westergaard Muhammed-karikatur på «bilder»)

Ta bilder når karikaturene er hengt opp og send de til Rights. E-post: post@rights.no

Gå gjerne flere sammen, og følg nøye med på omgivelsene.

Lykke til!

Exit mobile version