Site icon Lykten

Grov rasistisk hets mot håndballjentene etter VM-gull

(Skjermbilde / Dagbladet).

At et norsk, og hvithudet, norsk lag, knuste et såkalt flerkulturelt lag, Frankrike, falt Dagbladet tungt for brystet. De fikk sin eminente sportsreporter, Esten O. Sæther, til å skrive et kritisk innlegg mot de norske jentenes hudfarge, bare timer etter at pokalen var løftet.

Fra Dagbladet:

FOR forskjellen på disse to VM-finalistene som har delt på mesterskapsgullene de siste åra, må ha vært påfallende på TV-skjermen din:

Mens fransk håndball i en årrekke har vært flerkulturell, er norsk håndball forblitt blendahvit.

Denne skjeve rekrutteringen til kvinnehåndballen vår, har tilsynelatende ikke gjort noe på resultatene. Norges innsats de siste tiåra i denne sporten kunne knapt vært bedre.

Men da er vi også i kjernen av dette problemet:

En nasjonalsport må over tid speile den norske befolkningen.

Og på håndballbanen mangler det noe viktig akkurat der.

Jente -og kvinnelandslagene våre er så blendahvite at de for lengst er blitt materiale for samfunnsforskere.

(Sitat slutt).

Her skulle man ikke sette fokus på lagmoral, integritet eller personlighet. Nei, her er det kun melanin som teller. Hadde Dagbladet og Sæther hatt makten, ville Norge vært diskvalifisert på grunn av mangelen på melanin hos spillerne.

Les også: Prisbelønt Dagblad-journalist klager over «blendahvite» norske fotballspillere

Nå, la oss snu dette og si at Angola vant VM i håndball for kvinner. Ville Dagbladet, eller angolske dagsaviser for den saks skyld, satt fokus på at det faktum at laget er helt sort, uten noen melaninfattige spillere? De hadde nok ledd høyt og lenge.

ANGOLAS LANDSLAG I HÅNDBALL ER KULLSORT. VILLE DE BLITT KRITISERT FOR DETTE OM DE VANT VM? Team photo of Angola before their last group game at the 2017 World Women’s Handball Championship against Paraguay (Foto: Jakob Gottfried (32-28)(CC BY-SA 4.0))

Dette er imidlertid ikke Esten O. Sæther og Dagbladets første rasistiske hatangrep basert på hudfarge og etnisitet. Nei, dette er nærmest en føljetong som bobler opp til overflaten hver gang norske landslag i håndball eller annen lagidrett gjør det bra.

Det er kanskje på tide at noen politianmelder avisen, redaktøren og journalisten for rasisme.

På nettet har flere reagert på den grove rasismen.

Dette er heller ikke noe unikt norsk fenomen, der andre europeiske massemedier bedriver den samme rasistiske hetsen mot nasjonallag fordi de ikke har de riktige pigmentene i huden sin.

Relatert:

Exit mobile version