Site icon Lykten

I bakvendt land der kan alt gå an

Fattig familie. (Illustrasjon: Lykten/Midjourney).

Bakvendtland

I bakvendt land der kan alt gå an, synger Alf Prøysen. Og det er nok ikke uten grunn at disse tankestrofene rant nettopp en nordmann i hu. For når en lutfattig, iskald steinrøys nord for Lindesnes fikk et heidundrende oljefond dettende ned over seg etter årtusener i armod, slit, kulde og lidelse, ble hele lottogevinsten kjapt presentert av gribbene i godhetsindustrien som noe vi slett ikke fortjener.

Sosialisme

Tvert i mot burde mesteparten av gevinsten tilfalle det bunnløse sluket av alle som ikke vant. Jo mer fremmede jo bedre. Eller sosialisme, som det også heter. For da blir jo mottakerne av giga-gavene såå takknemlige og glade i oss, og vi kan sole oss i glansen av vår egen godhet.

For vi fødes som originaler, men dør som kopier. En neddopet vestlig befolkning fordriver tiden og skjønner ikke at det er tiden som fordriver dem, når de glemmer å følge med i timen. Vox, samfunnsdebattant.

Skylapper

Vi må selvsagt heller ikke finne på å spørre mottakerne om hvordan midlene er benyttet. Det er jo en ydmykelse av de svake må vite. At vår oppfattelse av hva som er styrke og hva som er svakhet ikke finner det minste gehør i andre kulturer, hopper vi glatt bukk over. Skylapper er ikke mangelvare her hjemme på bjerget. Og det vi ikke ser er jo ikke der..

Vann på børs

Og ikke før kunne man tro at selv avgiftseliten neppe hadde ytterligere straffeskatter på lur, så pipler det frem at EU er midt i arbeidet med å gjøre «vanlig folks» drikkevann rund baut til det neste store avgiftspotensialet. Vann skal omgjøres til et børsobjekt og kun tildeles «the useless eaters» i passende doser bestemt av multimillion-eliten. Til betaling som sømmer seg for et så viktig produkt må vite. Steder med over tusen innbyggere skal visstnok flås først. Men tro ikke at ikke «alle skal med» som det heter mellom de røde faner.

Pustetoll?

Hva kan bli det neste, om ikke luften vi puster inn. For ikke å snakke om all CO2-plantenæringen vi puster ut. X antall liter luft vil kanskje tildeles «the deplorables», som påmonteres målere ala strøm og vann. Ja livet selv burde vel ved fødselen avkreves inntredelsesgebyr? Om vi i det hele tatt da tillates å få barn. Ala Kina – enklere enn Zyklon B. Vi er for mange, og eliten trenger jo en viss tumleplass. Vel, skulle du ha trodd at religionenes vanvittige helvetestrusler var toppen av kaka, så blekner det mot de nye guders inntreden på arenaen. Når maktbrynde trumfer selveste kjønnsdriften ligge vi tynt an.

Dummere enn dyr?

Vi kan jo bare tenke oss de indre sirkler blant regissørene av denne galskapen. Der noen kanskje en gang mente at «dette sluker de vel ikke? Så dumme er ikke en gang beboerne i en dyrehage? Bare vent og se» sier gutta boys på brainstorming-møtene mellom hummeren og karamellpuddingen i hundrede etasje på Manhattan. Og sannelig fikk de rett. Det er knapt noen ende på hva som glir ned i grøten mellom ørene på «vanlige folk». Alt slukes tilsynelatende rått uten snev av motforestillinger. Lik rottweilerne våre hjemme som gjør hva som helst for en godbit av tørket restavfall fra slakteriet. Vomsøl – voff voff, yum yum..

Dør som kopier

For vi fødes som originaler, men dør som kopier. En neddopet vestlig befolkning fordriver tiden og skjønner ikke at det er tiden som fordriver dem, når de glemmer å følge med i timen. De lever- lik rottisene – for å spise, i stedet for å spise for å leve. Sjokket for dem må jo bli formidabelt når devisen om «verdens beste land å bo i», med ett konverteres til en gigantisk rottefelle kreert for hele nasjoner. Derfor skal det ikke store fantasien til for å se at vår tid snart kan være ute.

Store hvite far

«Gå til start» heter det i spillet Monopol. Dit har eliten gått for lengst. Men resten av vesten fortsetter lik et tankskip som for sent oppdager at propellene må vris i revers lenge før det er mulig å stanse kolossen. Lysglimtet er at stadig flere ser hva som egentlig utvikler seg bak festtalene i Akersgatas propagandaministerier. Vi som ser med skrekk og gru på Nord-Korea er nå engang skrudd sammen slik at så lenge det er liv laga er det håp. Store hvite far Joe Biden & co lever jo ikke evig de heller.

Exit mobile version