Site icon Lykten

Israel krever 300 MILLIARDER DOLLAR fra Polen for holocaust – Polen sier nei

Polens utenriksminister Jacek Czaputowicz har trukket seg fra møter med Israel etter at det kom frem at Israel ønsker å fremlegge økonomiske krav fra andre verdenskrig. (Foto: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0) Estonian Foreign Ministry/Wikimedia Commons).

Staten Israel har nylig kommet med offisielle uttalelser om at man ønsker reparasjoner og økonomisk erstatning fra Polen for verdier og eiendommer som ble tatt av det tyske naziregimet og diktaturstaten Sovjetunionen under og etter andre verdenskrig. Disse verdiene ligger i dag i land som ble brutalt okkupert av Stalin og Sovjetunionen helt fram til Berlinmurens fall i 1989.

Er det rimelig at dagens europeiske nasjoner og borgere skal betale erstatning for hva tidligere terrorregimer og diktaturstater gjorde mot dem i deres egne land? I en periode de ikke kontrollerte verken regjeringen, militæret eller grensene sine? Der alle mistet sine eiendeler, verdier og eiendommer. Der hele byer ble jevnet med jorden og millioner av sivile døde. Det er jo helt hinsides all fornuft. Et offer kan ikke avkreves erstatning av et annet offer.

Men det er det Israel forsøker seg på. Ikke bare forsøker de seg på erstatning, statsminister Benjamin Netanyahu, kom således med en uttalelse som kunne tolkes at Polen som nasjon og polske myndigheter samarbeidet med Nazi-Tyskland for å stjele fra jødene som bodde i landet. Dette er en svært alvorlig løgn og påstand uten noen basis i den offisielle krigshistorien. Uttalelsen, og flere lignende grove anklager med dem, førte til at Polen kansellerte et offisielt møte med Israel. Polske myndigheter har også avvist kravet og det har vært marsjer og offentlige møter på gater og torg, der polakkene viser sin misnøye med utpressingen fra den israelske staten og jøder i Polen. 

Polen var et av landene som ble verst rammet av krigen, da man ble angrepet av Nazi-Tyskland i Vest og Sovjetunionen i Øst. Millioner av polakker mistet sine liv fra krigens utbrudd og til de fikk tilbake sin selvstendighet i 1989. Bare under andre verdenskrig døde anslagsvis 3-5 millioner etniske polakker, noe som utgjorde en femtedel av befolkningen. Byer ble lagt øde og i grus av bombefly, tanks og soldater fra Nazi-Tyskland og Sovjetunionen rullet inn fra hver sin side. Okkupasjonen fra førstnevnte under krigen, til sistnevnte etter krigen, sørget for at landet og befolkningen mistet alt av verdier, eiendommer, naturressurser, livskvalitet og fremtid. Og måtte leve under kommunistisk terror i et halvt århundre.

Man henrettet endog hele toppsjiktet innen regjeringen, akademia og militæret i skogen i Katyn. 

Se filmen Katyn her:

Tusenvis av polakker risikerte også livene sine for å beskytte jøder fra invasjonsmaktene og det var så vanlig at det ble utstedt stående ordre om å skyte enhver polakk som ble funnet i å skjule jøder. Polen har også de siste årene innført en ny lov som gjør det straffbart å omtale nazi-leirene i polske områder som Auschwitz, Majdanek og Treblinka som «polske konsentrasjonsleire», noe vestlige medier og politikere stadig har blitt avslørt i å kalle dem. Dette har Israel kritisert Polen for, da det vil være med å undergrave Polens muligheter til å betale erstatning til Israel.

Jødiske massemordere

Millioner av polakker mistet sine familiemedlemmer, sine eiendeler, sine jobber og sine byer til brutale regimer. Det er en dårlig skjult hemmelighet at mange av sjefene i Sovjets toppledelse var nettopp jøder, som var svært brutale mot sivile og militære som hadde kjempet mot Nazi-Tyskland. De kom hjem til rettssaker og falske anklager, og i dag graver polske myndigheter opp massegrav etter massegrav med polakker. Mange ble skutt og drept av jødiske ledere som satt som dommere og i aktoratet for kommunistregimet etter krigen. Polen har så langt ikke avkrevd Israel erstatning for de jødiske massemorderne, men det ville kanskje avslørt dobbeltmoralen til myndighetene i Jerusalem.

Stefan Michnik, som kom fra en polsk-jødisk familie, skal ha jobbet aktivt for Sovjetunionens terrorapparat etter andre verdenskrig. Som dommer for kommunistregimet skal han ha utstedt flere titalls dommer som førte til dødsstraff for medlemmer og offiserer i hjemmefronten og motstandsbevegelsen. Michnik skal personlig ha deltatt i henrettelser av etniske polakker.

Det få også vet er at de nazistiske konsentrasjonleirene som ble befridd etter andre verdenskrig, fortsatte å fungere etter krigen, den gang under sovjetisk styre. Her ble polske krigshelter, motstandsfolk, antikommunister og etniske folkegrupper plassert, torturert og drept. En de mest kjente leirkommandantene var den jødiske Salomon Morel. Han skal personlig ha vært ansvarlig for at tusenvis av menn, kvinner og barn ble torturert og drept i leiren Świętochłowice-Zgoda. Han flyktet til Israel i 1992 og landet nektet å utlevere ham tilbake til Polen for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. Israel begrunnet dette med at ugjerningene og forbrytelsene hans var «foreldet». Dette har ført til at Polen har anklaget Israel for dobbeltmoral, da Israel fortsetter å kreve erstatning og utlevering av krigsforbrytere den andre veien. 

VIDEO: Putin: 80-85 prosent av ledelsen i Sovjetunionen var jøder

Les også: Østeuropeiske land krever gransking av kommunistiske forbrytelser

Salomon (Solomon eller Shlomo) Morel (født 15. november 1919 i Garbów i Polen, død 14. februar 2007 i Tel Aviv i Israel) var en polskfødt jøde som mellom februar og november 1945 var kommandant for den sovjetiske konsentrasjonsleiren Świętochłowice-Zgoda i Schlesien og arbeidet for det beryktede stalinistiske hemmelige politiet Urząd Bezpieczeństwa. Han var ettersøkt av polske myndigheter for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. (Foto: Wikimedia).

Les også: Europeiske medier angriper Polen på nasjonaldagen – VG omtaler deltakerne som fascister og rasister

Les også: Svensk sosialdemokratisk utenriksminister kaller feiringen av Polens nasjonaldag «nazistisk» og krever at den stoppes

300 milliarder dollar – eller 15 år med norsk oljeinntekt

Staten Israel, som oppstod som en direkte konsekvens av andre verdenskrig, har siden den gang gått på rundgang i Europa med krav om erstatning og reparasjoner for jødenes behandling og skjebner i de landene de oppholdt seg i. Land som var under okkupasjon og uten nasjonalt selvstyre. Selv Norge har betalt over en kvart milliard kroner i erstatning til jødene som bodde i Norge under nazistenes styre. Mange nordmenn mistet livet under kampen mot Nazi-Tyskland, men Israel har ikke betalt erstatning til Norge for disse livene, som var med på å redde jødene fra Hitlers krigsmaskin og til slutt ga dem sitt eget hjemland.

Tallet Israel har kommet frem til som erstatning fra Polen er 300 milliarder dollar. Eller litt under tre billioner kroner. Til sammenligning har Norge litt under 200 milliarder kroner i samlede inntekter fra petroleumsvirksomheten vår årlig. Det tilsvarer at Norge måtte gitt opp all inntekt fra oljenæringen sin i 15 år fremover og sendt det til Israel. Å sende et slikt krav til et land og folk som selv opplevde okkupasjon og krig er umoralsk. Og det viser dessverre at jødene i Norge og Europa først og fremst ser på seg selv som jøder og ikke som nordmenn eller europeere. Og at de ikke har sympati med nordmenns og okkuperte europeiske nasjoners lidelser i den samme tidsperioden. Denne dobbeltrollen er urovekkende og farlig, da den skaper splittelse mellom innbyggerne i Europa. Er jødene i Norge jøder eller nordmenn først? Hver gang spørsmålet stilles i Europa vedrørende penger og erstatning, så identifiserer de seg som jøder først og nordmenn etterpå. Slik man nå også gjør i Polen.

Å måtte betale for noe de ikke hadde kontroll over er et slag i ansiktet for Polen. Det er også en fornærmelse mot et land og folk som ofret mer enn de fleste.

Exit mobile version