Site icon Lykten

Legatum Publishing annonserer julekampanje på Ruter sine busser

(Bilde: Legatum Publishing)

Legatum Publishing har ved å annonsere sin kommende julekampanje på bussene i Oslo, ytterligere aktualisert den pågående debatten om hvem som skal få lov til å reklamere på Ruter.

(Bilde: Legatum Publishing).

Under årets valgkamp gikk det en debatt om hvorvidt Norgesdemokratene burde få lov til å annonsere hos det offentlige selskapet Ruter AS, som er ansvarlig for kollektivtrafikken i Oslo og det som tidligere var Akershus.

Rødt-politiker Sofia Rana og den pakistanske legen Wasim Zahid tok til orde, blant annet på X (tidligere Twitter), for at Norgesdemokratene ikke burde få lov til å annonsere på bussene. Zahid gikk så langt at han erklærte boikott mot Ruter så lenge det nasjonalkonservative partiet fikk benytte Ruters reklameflater. Også den sterkt venstreorienterte Avisa Oslo omtalte saken.

Etter få dager fremstod det som om det pågikk en kampanje mot Norgesdemokratene, men Ruter sto på X fast på prinsippet om at Man kan være enig eller uenig med budskap som formidles i reklame, men det lov med politisk reklame i Norge.”

De siste dagene har debatten blusset opp igjen etter at kulturavisen Subjekt rapporterte at “Fleinsopp-reklame ble avvist av reklamebyråene”.

Jussprofessor Hans F. Marthinussen reagerte på den angivelige forskjellsbehandlingen på X:Ruter kunne ikke nekte Norgesdemokratenes politiske reklame på bussene, men man kan altså sensurere ganske ordinære politiske synspunkter så snart det dreier seg om ruspolitikk? Altså, Norge og rus er helt psykt.

Dette er konteksten hvor Legatum nå har annonsert at de har fått leie en reklameflate hos Ruter til julereklame for boken “Dere skal ikke erstatte oss!” av den franske statsviteren og forfatteren Renaud Camus.

I annonseringen på Facebook og X skriver forlaget:

#snikktitt Det gleder oss å annonsere årets julekampanje for «Dere skal ikke erstatte oss!» av Renaud Camus: «Årets julegave til din «rasistiske» onkel. Garantert politisk ukorrekt. Kjøp nå!» Reklamekampanjen starter i uke 48 og vil gå på buss i Rosenholm-sonen. Kampanjen vil også inkludere en førjulsquiz og mange underholdende aktiviteter.

Exit mobile version