Site icon Lykten

Polen: Det blir ingen moskeer på polsk jord

Det er i et intervju med Breitbart at riksdagspolitikeren Dominik Tarczynski uttaler at polske myndigheter krever likhet mellom muslimer og ikke-muslimer. Han påpeker at muslimske nasjoner ikke kan kreve flere rettigheter i Europa enn europeere får i f.eks Saudi-Arabia.

Tarczynski er politiker for det ledende partiet PIS, lov og rettferd, som har en majoritet av stemmene blant polske velgere. Den forrige regjeringen hadde lagt opp til en mer innvandringsvennlig politikk etter press fra EU. Men velgernes stemmer ga PIS makten og de tidligere avtalene om blant annet å ta inn tusenvis av ikke-integrerbare innvandrere fra muslimske land ble revet i stykker.

Nå ønsker partiet å forby burka, på samme måte som det kristne korset er forbudt i Saudi-Arabia, sier Tarczynski. Det wahhabiske regimet har nemlig søkt om å få bygge en moske i den polske hovedstaden Warszawa.

Men dette blir klart avvist av den polske regjeringen.

 – Det aksepterer vi om Polen får bygge en katolsk katedral i Saudi-Arabia. Det er veldig enkelt, enten er vi likestilte partnere, like mennesker – eller så føler de at de er bedre enn andre, sier parlamentsmedlemmet og visepresidenten i det europeiske konservative rådet.

Han mener også at burka bør forbys av sikkerhetshensyn, blant annet ettersom det har blitt brukt som forkledning i selvmordsangrep.

 – I Tyskland og Sverige og andre land begynner kravene om burka med ord som «demokrati» og «religionsfrihet», noe som ikker har noe med virkeligheten å gjøre. Til slutt ender det med selvmordsangrep, sier Dominik Tarczynski og påpeker at de muslimene som ikke er fornøyde i Europa kan reise hjem til sine araberland og «bli der».

Exit mobile version