Site icon Lykten

Polen forlater heller EU enn å ta imot muslimske migranter

Det er den polske avisen Polityka som har laget en undersøkelse om befolkningens syn på muslimsk innvandring, skriver den svenske nettavisen NyheterIdag.

I få EU-land er støtten for den europeiske unionen så sterkt som i Polen. Hele 74 prosent av polakkene sier ifølge en fersk måling at det er bra at Polen er med i EU. Det er tilogmed en liten økning fra sist år.

Men det kan raskt endres når maktsentralen i Brussel nå fortsetter å sette press på de gjenstående fredelige europeiske landene som har stått imot masseinnvandringen og dermed også sluppet unna islamsk terror og skyhøy kriminalitet. 

Den britiske avisen Daily Express skriver at Italias tidligere statsminister, kommunisten Matteo Renzi, sterkt misliker Polen og nabostatenes motvilje mot masseinnvandringen.

Renzi skal ifølge avisen ha stilt et «sint ultimatum» til sentral- og østeuropeiske land:

– De som ikke kan bli i Italia må tas imot i Europa, ellers kommer vi til å slutte å overføre penger til nasjonene som ikke aksepterer kvotene, tordner den kommunistiske politikeren.

EU-kommisjonen holder akkurat nå på med en juridiske tvist mot Polen, Ungarn og Tsjekkia, fordi disse nekter å ta imot muslimske innvandrere. Denne tvisten kan altså komme til å snu polakkenes positive forhold til EU.

56.5 prosent av polakkene sier ifølge Politykas måling at Polen gjerne kan klare seg uten EUs penger om de bare får slippe muslimene. En majoritet sier at de til og med er klare for å forlate EU helt og holdent om alternativet er å påtvinges de uintegrerbare migrantene gjennom kvotesystemet. Bare 27.6 prosent av de som blir spurt sier «bestemt nei» til å forlate EU, istedenfor å ta imot migrantene.

Den polske journalisten Konrad Kolodziejski forlarer polakkenes resolutte motstand mot EUs politikk:

 – Hvor mye fornuft trenger man for å innse innvandrernes fiendtlighet mot det europeiske samfunnet og vår kultur? Terrorangrep, fiendtlige handlinger og hat er ikke enslige hendelser, det er et ledd i en prosess der to ulike kulturer støter mot hverandre. Det kommer ikke til å slutte – slik den liberale eliten håper på – for å bane vei for et harmonisk, identitetsløst samfunn, men vil istedenfor ende med at den sterkeste og mest aggressive kulturen dominerer, advarer han.

Exit mobile version