Site icon Lykten

Skremselspropaganda fra media og Koronaviruset

I disse dager er det mye snakk om Koronaviruset. Det kom fra Kina og har spredt seg til de fleste land i verden, inkludert i Norge. 

Måten man blir fortalt om smitten fra media kan føre til frykt. Mye unødig frykt. Det beste er å gå videre med hverdagen sin, men være litt mer påpasselig med å følge hygienereglene.

Ikke bruk ansiktsmaske. Ifølge Helsenorge kan dette skape kløe, mer fukt og irritere mer enn å ikke bruke en. Kun de som har blitt smittet, har vært rundt smittede eller jobber i helsevesenet bør bruke noen form for ansiktsmaske.

De fleste som blir syke er mennesker med eksisterende luftveissykdommer og/eller mennesker med lavt immunforsvar. De fleste opplever kun lettere irritasjon, influensasymptomer eller i verste fall lungebetennelse. Opplever du noe du er bekymret så ta kontakt med helsemyndighetene du bruker normalt.

Fra Helsenorge:

Hva gjør du hvis du mistenker at du er syk med det nye koronaviruset?
Ta kontakt med lege på telefon for råd og avtale om undersøkelse:

ring fastlegen din eller legevakt på telefon 116 117

Symptomene på sykdommen er som ved andre luftveisinfeksjoner, som hoste, feber, sår hals, brystsmerter og pustevansker.

Kontakt lege på telefon hvis du har slike symptomer og har vært i minst én av følgende situasjoner:

Har vært i et område med vedvarende spredning av koronaviruset de siste 14 dagene.

Har hatt nærkontakt med en person som er bekreftet syk med det nye koronaviruset i løpet av de siste 14 dagene.

Områder med vedvarende spredning av koronaviruset (coronaviruset)

Fakta om koronavirus (coronavirus)

Slutt å lese VG, Dagbladet og de store mediene. De ønsker kun å tjene penger på frykt ved å  skrive overskrifter med store bokstaver, med rød farge og med skremmende/hysterisk språkbruk. Mediene har forsøkt å skremme oss i mange år med smitte og lignende sykdommer. Det inkluderer Sars, fugleinfluensa etc. Som med NRK i 2009 under Sarsviruset.

99.99 prosent av befolkningen her hjemme vil ikke bli berørt eller syk av virusene. Og våre helsemyndigheter har tiltakene klare for de som måtte bli smittet eller være i faresonen.

Les på Helsenorge sin hjemmeside om viruset og reglene man bør følge. HER.

Exit mobile version