Site icon Lykten

SpareBank1 støtter voldelige opptøyer og angrep på politiet via Spleis.no

Spleis.no i regi av SpareBank1 har tillatt at nettjenesten deres brukes til kriminell aktivitet og brudd på norske lover. Politiets bøter til voldelige aktivister skal finansieres gjennom SpareBank1 sin nettside. (Skjermbilde / Spleis.no / SpareBank1).

OPPDATERT KL. 16.02 NEDERST I ARTIKKEL MED SVAR FRA SPLEIS/SPAREBANK1

SpareBank1 sin nettjeneste Spleis.no har godkjent en innsamlingsaksjon opprettet av den venstreekstreme islamisten Wakas Aslam Mir. På Spleis sin side lyver Wakas om den volden og drapsforsøkene demonstrantene på Mortensrud Torg utsatte SIANs medlemmer og politiet for. Han kaller også SIAN for «nazister», noe menneskerettighetsorganisasjonen på det sterkeste tar avstand fra og som enhver som går inn på deres nettsider kan se at det ikke finnes dekning for.

De voldelige motdemonstrantene på Mortensrud Torg kastet kjeler, spisse metallgjenstander, steiner, fulle brusbokser, flasker, egg, tomater og andre gjenstander. Det var bare flaks at ingen ble alvorlig skadet, eller i verste fall drept. SIANs representanter måtte beskyttes av politiet med skjold.

Politiet har i ettertid med hjemmel i norsk straffelov gitt ut bøter pålydende 12.000 kroner til de demonstrantene som har brutt norsk lov. Det er dette Wakas Aslam Mir nå ønsker å støtte ved å betale disse bøtene. 

Wakas Aslam Mir skal ifølge Resett ha startet en lignende innsamlingsaksjon via Spleis.no, den gang for koranskoler. Det er uklart om disse har forbindelse med islamistiske terrorgrupper. Det hele ser ut til å komme fra nettsiden Ummah Fund. 

Les også: Bøter til antirasister etter drapsforsøket på Mortensrud Torg

(Skjermbilde / Spleis.no – SpareBank1)

DRAPSFORSØK: Ikke bare «egg» som Wasim påstår. Her viser en av SIANs representanter frem et metall objekt som var nær å treffe dem. På det neste bildet kan du se en hel kjele og en full plastflaske på bakken. (Foto: SIAN).

Fra Spleis.no:

La oss bidra til å dekke bøtene/advokatkostnadene for dem som kastet egg på SIAN

Vi skal dekke bøtene

20 Juni 2020 så hadde SIAN en demonstrasjon på Mortensrud. Der skulle de spre mer av den haten dem har inni seg ved å ikke bare møte opp for å provosere folk men for å brenne koranen. Politiet var der, men det hjalp lite.

Noen av de unge demonstrantene kastet egg på SIAN for å vise hva dem følte om dem. For akkurat eggkasting fikk hver av dem 12000 kr i bot. Siden dem ikke har gjort noe ulovlig eller voldelig har vi lyst til å samle for å dekke bøtene / advokatkostnadene deres for å vise at vi skal ikke ha nazister som SIAN i gatene våre.

Vi mener at bøter er litt for mye spesielt når selve SIAN slapp å betale noe som helst når selve demonstrasjonen har kostet oss skattebetalere en god del allerede.

Men innsamlingen står i sterk kontrast til hva Spleis.no og SpareBank1 skriver på sine sider under vilkår:

Misbruk, lovbrudd og bruk av Spleis som ikke er tillatt

Misbruk av Spleis og bruk av tjenesten i strid med vilkårene eller til formål som bryter Norges lover er ikke tillatt.

Vi ønsker at tjenesten skal brukes til gode og reelle formål, hvor man hverken skader eller sårer andre. Videre ønsker vi ikke at tjenesten blir brukt på en slik måte at den krenker andres rettigheter. Vi forbeholder oss derfor retten til å stenge tilgangen til tjenesten for brukere eller avslutte innsamlinger som bryter med dette. Tilsvarende gjelder dersom tjenesten brukes på en måte som vi vurderer som ulovlig, etisk uakseptabel eller som er egnet til å skade vår merkevare eller vårt renommé. Dette kan skje uten forvarsel, men vi vil naturligvis varsle deg om dette så snart det er praktisk mulig. Mislighold på dette området er å anse som vesentlig og gir oss rett til å heve avtalen med øyeblikkelig virkning.

Vi forbeholder oss retten til å gjennomgå og vurdere om innholdet er ulovlig eller bryter med vilkårene våre. Vi forbeholder oss også retten til å modifisere, fjerne eller nekte å vise innhold i tilfeller hvor vi mener innholdet oppleves som støtende, om det bryter med våre vilkår, gjeldende lovverk, eller om innsamlingen på andre måter er upassende. I slike tilfeller lover vi å sende deg en e-post på adressen du har registrert, så snart det er praktisk mulig.

Lykten har skrevet om sakene her, med bilder og video:

På en lignende motdemonstrasjon mot SIAN i Trondheim gikk Antifa, venstreekstremister og muslimer til voldelig angrep på politiet, blant annet kastet man en stein i hodet på en politibetjent.

At Spleis.no og SpareBank1 tillater slik aktivitet på sine nettsider ser vi på som et uhell og håper at denne aksjonen termineres øyeblikkelig. 

Ellers stiller nettsiden og SpareBank1 seg i en svært sårbar posisjon ved å tillate finansiering av kriminelle handlinger og politisk forbindelse med terrorgrupper som Antifa og BLM, samt voldelige islamister. 

OPPDATERT:

I det artikkelen er fersk på forsiden får Lykten inn en melding på vår Twitter profil der en person har fått tilsvar fra Spleis.no og SpareBank1, vedrørende tillatelsen til at bøtene fra politiet kan finansieres gjennom deres nettjenester.

Det påpekes fra brukeren at flere innsamlingsaksjoner hos Spleis har blitt slettet, da de ikke var politisk korrekte.

Å krenke andres rettigheter vil være å avbryte et lovlig søkt om torgmøte, gjennom å kaste livsfarlige gjenstander på dem. Inkludert politiet. Så her møter Spleis.no og SpareBank1 seg selv i døren. 

SIAN hadde et lovlig møte, søkt om hos lokale myndigheter og politiet. Motdemonstrantene møtte opp og brøt loven. De fikk bøter. Spleis og SpareBank1 vil nå tillate at deres nettjenester brukes for å finansiere denne kriminelle handlingen. 

Exit mobile version