Site icon Lykten

Vinterfest? IKEA får kritikk på sosiale medier

(Skjermbilde/IKEA)

Julenisser, glasskuler og kranser. IKEA kaller julekampanjen sin for «Vinterfest».

Med under to måneder til julaften har sjokoloadekalendere, julebrus og julepynt begynt å komme inn hos butikker og kjøpesentre. Men hos IKEA har man valgt å omtale kolleksjonen under navnet «Vinterfest«.

I Danmark har navnet fått oppmerksomhet av både medier og politikere. En av dem er Peter Skaarup, gruppeformann hos Dansk Folkeparti:

«Mens de fleste dansker gleder seg til å feire den tradisjonelle danske julen, så har IKEA begynt med å pynte opp til Vinterfest».

Les også: Bytter fra «Julemarked» til «Vintermarked» for ikke å krenke muslimer

Les også: Italiensk by tok ned juletre for ikke å fornærme muslimer

Han viser til at slik politisk korrekt galskap normalt sett hører hjemme i nabolandet Sverige:

«Jeg liker Sverige og svenskene mye, men den politiske korrektheten som kommer ut av vårt naboland, begynner å bli anstrengende. Hva med deg, skal du feire julen i desember, eller feirer du vinterfest den 24. desember i år», spør politikeren i et innlegg på Facebook.

Les også: #Godjul #Jul og #Jesus på Twitter anses for å være høyreekstremt av antirasistisk menneskerettighetsorganisasjon

Årsfest

Men det stopper ikke der. Danske medier forteller om at IKEA allerede i 2001 valgte vekk ordet jul og ikke lenger arrangerte julefrokost eller ga ut julegaver. Istedenfor kalles det nå årsfest.

Den gang forklarte møbelgiganten at endringen var en del av varehusets nye multikulturelle virksomhetspolitikk.

Les også: Svensk TV kansellerer tradisjonell julekonsert – øker islamske innslag

Man spør seg om IKEAS beslutning om å endre katalogen og utvalget til «Vinterfest» er gjort for å ikke krenke andre religioner i landet.

«Jeg lurer på om det hele handler om politisk korrekthet og om det har noe å gjøre med at noen føler seg krenket over at vi feirer julen», sier Skaarup.

EID + IKEA = SANT

Det er imidlertid en litt annen tilnærming når det er muslimer og islam hos IKEA.

(Skjermbilder/IKEA)

Mer om IKEA:

Kilde: Dansk radio

Relatert:

Exit mobile version