Site icon Lykten

10 prosent av innbyggerne på Kyrksæterøra er asylsøkere

De fleste av asylsøkerne som kommer til Norge er menn i 20-30 årene. Det utvikler seg derfor svært ofte demografiske skjevheter i bygder og kommuner som tar imot mange flyktninger og asylsøkere. Andelen menn i 20-30 årene blir ofte svært mye høyere enn andelen kvinner i samme aldersgruppe.

Kyrksæterøra i Hemne kommune i Sør-Trøndelag har 2600 innbyggere, og vel 250 av dem er flyktninger og asylsøkere. Det utgjør 10 prosent av befolkningen.

Ordføreren positiv

I oktober kommer det 40 nye enslige mindreårige asylsøkere til Kyrksæterøra. Dette er ungdommer i alderen 15-18 år som skal bo på et nyopprettet asylmottak i bygda.

Ordfører i Hemne, Ståle Vaag fra Arbeiderpartiet, stiller seg positiv til alle flyktninger og asylsøkere som kommer til kommunen.

– Det er en plikt å hjelpe. Flyktninger kan ikke noe for dette selv. Vi må evne å se at det er mennesker og vi kaster oss rundt for å finne løsninger, sier ordføreren til NRK.

Nye asylmottak

I september alene kom det 4.900 asylsøkere til Norge. UDI anslår at det kan komme opptil 25.000 før året er omme. For 2016 er tallet 30.000 asylsøkere.

For å møte den økte strømmen av asylsøkere er UDI nødt til å opprette et nytt asylmottak hver eneste dag.

Kyrksæterøra var forøvrig det stedet regjeringen ønsket å plassere Mulla Krekar i fjor vinter.

Exit mobile version