Site icon Lykten

100 konfirmanter i rollespill for å øke toleransen overfor asylsøkere og flyktninger

Tusenvis av barn og unge gjennomfører hvert år ulike former for rollespill i regi av forskjellige organisasjoner og foreninger. Hensikten med rollespillene er å lære barn opp i toleranse og for å bekjempe rasisme og innvandringsmotstand blant den oppvoksende generasjon.

UTE I 24 TIMER: Konfirmantene opplever tøffe forhold ute i naturen, som skal gjøre dem sympatiske for flyktninger som kommer til Norge fra krig og elendighet.

Det var Røde Kors som gjennomførte rollespillet, som pågikk i 24 timer, i regi av Human-Etisk Forbund.

Ungdommene som deltar i rollespillet får nesten ikke mat, bare litt ris og ingen søvn. Instruktørene brøler og skriker til dem og utfører små «angrep» og psykisk terror mot ungdommene for å øke deres forståelse og toleranse overfor somaliske flyktninger og flyktninger generelt.

ROPING OG STRESS: Norske konfirmasjonsungdommer utsettes for «krigslignende tilstander» i regi av Human-Etisk Forbund.

Det ble uten tvil et vellykket resultat for Røde Kors og Human-Etisk Forbund.

Ungdommene som ble intervjuet av Fosna-Folket etter helgens rollespill kunne ikke forstå hvorfor det er så vanskelig å komme inn i Norge.

De mente også at vi måtte slutte å syte og klage så fælt i Norge da vi har alt vi trenger og vel så det.

FORNØYD: Øyvind Næss håper norske ungdommer endrer sitt syn.

Øyvind Næss i Human-Etisk forbund på Fosen uttaler følgende til avisen:

– For og etterarbeidet er svært viktig, her tar vi opp menneskerettigheter og verdens flyktningesituasjon, vi lærer at av 51 millioner flyktninger i verden tar Norge bare i mot ca 2.000 hvert år. Mange lever i store flykningeleire, ofte i flere generasjoner. Mange ungdommer har, etter denne helga, kanskje fått et litt annerledes syn på flyktninger.

Exit mobile version