Site icon Lykten

11-årig norsk gutt utsatt for rasisme og banket opp

Det var sist uke at det rasistiske overfallet mot de to norske 11-åringene skal ha funnet sted inne i Finnmarkshallen.

De to guttene skal ha vært i hallen for å spille fotball, da en mørkhudet eldre gutt skal ha ropt «hvitost» etter dem. Den ene 11-åringen skal da ha svart med å kalle den mørkhudede gutten for en «brunost».

Da gikk den mørkhudede 14-åringen til fysisk angrep på en av 11-åringene. Først skal han ha dyttet ham overende og så ha hoppet på ham.

(Fra Nordlys.no):

– Det er skremmende at mine barn skal bli utsatt for rasisme på denne måten. Og særlig ille er det at gutten har blitt fysisk, sier moren til 11-åringen til iFinnmark. (Sitat slutt).

Ikke første gang

Moren til en av guttene som ble angrepet forteller til nettavisen iFinnmark at dette ikke er første gang de opplever rasistisk hets fra innvandrere i Finnmarkshallen. (Fra Nordlys.no).

– Jeg var på vei for å hente min sønn da jeg ble oppmerksom på noen mørkhudede gutter som sto og ropte «blenda-hvit» etter noen etnisk hvite i gangen. Hva som var foranledningen til dette vet jeg ikke, men jeg reagerte på måten det ble gjort på. (Sitat slutt).

Renate Moe som er mottaksleder for asylmottaket i Alta (Driftet av Hero), og hvor gutten som brukte rasistiske skjellsord og vold mest sannsynlig kommer ifra, forteller at hun ikke er kjent med den aktuelle saken. Hun forteller likevel følgende til avisen. (Fra Nordlys.no):

– Jeg hadde blitt oppriktig lei meg og trist dersom jeg hadde hørt noen kalle et barn med innvandrerbakgrunn for «brunost». Dersom en ungdom med innvandrerbakgrunn skal ha kalt et etnisk norsk barn for «hvitost» er det akkurat like ille. Mobbing og rasisme er det samme hvilken vei den kommer. Det som er spesielt trist i denne saken, er at vi snakker om barn, sier Renate Moe, som håper folk som overhører denne typen kommentarer tør å si ifra. (Sitat slutt).

OFTE I AVISEN: Renate Moe og asylmottaket i Alta som driftes av Hero, har fått mange oppslag i lokalavisene de siste årene. Nå er de i nyhetene igjen etter at to norske gutter skal ha blitt utsatt for rasisme og vold fra en mørkhudet gutt. (Faksimile: Altaposten.no).

Relatert:

– Jente (11) alvorlig banket opp av muslimer på lekeland i Skien

– Leide ut huset som asylmottak til Hero – slik så det ut etterpå

– Nok et nei til asylmottak

– UDI presser asylmottak på Høyanger – ordføreren sammenligner det med Årdal

– Massiv motstand mot asylmottak – Noen tjener seg derimot rike

Exit mobile version