Site icon Lykten

14-årig norsk gutt slått ned av somalisk gjeng på Norway Cup – fikk hjernerystelse, blått øye og skader over hele kroppen

(Foto: Privat)

OPPDATERT: NRK har i dag skrevet en artikkel som forteller at Patrick, som i dag er 17, har blitt varig ufør som følge av volden han ble utsatt for på Norway Cup i 2016.

Norway Cup rystes av nok en alvorlig sak. Ikke før har en utenlandsk trener blitt arrestert, bøtelagt og utvist fra turneringen, for å ha forgrepet seg seksuelt på jenter i 14-16-års alderen, så kommer en ny historie om grov vold mot en 14 år gammel gutt.

Patrick spilte fotball med noen venner i en liten ballbinge nær G-sport-teltet da en større gjeng med somaliske (og mulig annen afrikansk bakgrunn) ungdommer kom bort til dem. Gjengen ønsket å komme inn, men det var ikke plass til alle sammen inni bingen. Patrick skal da ha sagt til gjengen at de snart var ferdige og at de da kunne ta over.

Les mer: 11-årig norsk gutt utsatt for rasisme og banket opp etter fotballtrening

Les mer: Jente (11) alvorlig banket opp av muslimske ungdommer på lekeland i Skien

Dette ble ikke akseptert av «guttegjengen» som da aggressivt og svært voldelig gikk løs på 14-åringen.

Fra TV2.no:

– De sparket bort ballen Patrick skulle hente, før de dyttet ham ned i bakken. Deretter begynte de å sparke, slå og skalle ham i hodet, forteller moren til Patrick, Veronicka Ersvær Ruud, til TV 2.

Gjengen var på rundt ti gutter, og de gikk alle sammen løs på Patrick.

Patrick endte opp med både kraftig hjernerystelse, et blått øye som er så hovent at han ikke klarer å se på det, og vondt i rygg, nakke og fot. Som et resultat av voldsepisoden er Norway Cup nå over for hans del. Men moren frykter at det kunne gått langt verre dersom kvinnene ikke hadde grepet inn. (Sitat slutt).

Les mer: Oslo: Innvandrerungdommer knuste ansiktet til nordmann med murstein

Les mer: «Guttegjeng» slo ned og ranet 82-åring i Oslo sentrum

Politiet som har et eget område på Ekebergsletta fikk tak i noen av ungdommene som var involvert i det grove overfallet.

En 15-åring skal under avhør ha innrømmet å ha vært med. Politiet skal ha fått tak i flere av dem, men siden de er under straffbar lavalder, så vil de ikke kunne bli siktet eller fengslet for angrepet.

Les mer: Asylsøkere angrep dommeren under flerkulturell fotballturnering i Mandal

Fra TV2.no:

– Alle voldsepisoder er alltid prioritert, spesielt for de som gjelder så unge mennesker. Tiltale for femtenåringen kan ikke utelukkes, forteller påtaleansvarlig i Oslo politidistrikt, Shaista Jabeen Abid til TV 2.

Abid sier det er uklart hvor mange som deltok i selve voldshandlingene.

– Det kan ha vært ti stykker, men vi vet ikke hvor mange av dem som deltok i volden, sier Abid. (Sitat slutt).

Skadene som Patrick fikk under overfallet var så alvorlige at han ikke får lov til å spille noen flere kamper under Norway Cup og nå må se sine lagkamerater fra sidelinjen.

Les mer: Draps- og terrortrusler under flerkulturell fotballkamp med lag fra Mortensrud

Les mer: Fotballtrener: «begynner å bli lei flerkulturell fotball»

Moren til Patrick har gått ut på sin Facebook-profil for å fortelle hva som skjedde og hvordan to kvinner som var i området reddet sønnen hennes fra en enda verre skjebne.

 

 

Sikkerhetsansvarlig Løken

Nok engang er det sikkerhetsansvarlig for Norway Cup, Cato Løken, som må informere media og publikum om en ny grov hendelse på Ekebergsletta.

Løken mener imidlertid at sikkerheten er tilstrekkelig og at Norway Cup mest sannsynlig er det tryggeste stedet man kan være i Oslo denne uken.

Hva de fem jentene som ble seksuelt misbrukt av den utenlandske treneren tidligere denne uken, eller 14-årige Patrick, som må reise hjem med kraftig hjernerystelse og sår over hele kroppen mener om det, er en annen sak.

Overfallet på Patrick skal i tillegg ha skjedd bare 30 meter fra politiets stand, hvor det ifølge Løken skal være synlig uniformert politi.

Les mer: Skandale på Norway Cup – utenlandsk trener forgrep seg på mindreårige jenter – politiet ventet i to dager med pågripelse

Les mer: Mulig massevoldtekt på Norway Cup – brasiliansk lag i politiets søkelys

Russisk lag utestengt etter slag og spark

Et russisk lag skal i tillegg være utestengt fra Norway Cup etter å ha gått til fysisk angrep på Herds G14 syverlag, med slag og spark.

Relatert:

Exit mobile version