Site icon Lykten

37 prosent av alle mottakere av sosialhjelp er innvandrere

Innvandring er en økonomisk berikelse, uttalte Jens Stoltenberg som statsminister for Arbeiderpartiet og den rødgrønne alliansen. Denne uttalelsen har både før og etter Stoltenbergs tid som statsminister vært et av hovedargumentene fra sosialdemokratene for den stadig økende innvandringen til Norge de siste tiårene.

Men en stadig mangel på faktiske bevis på denne påstanden har gjort at økonomer og ikke-statlige publikasjoner de siste årene har påtatt seg arbeidet med å finne ut om dette virkelig var sant. Avsløringen og sannheten som avkreftet Stoltenbergs påstand, slo ned som lyn fra klar himmel hos mange velgere.

FORTALTE IKKE SANNHETEN: Tidligere statsminister, Jens Stoltenberg, gikk ofte ut og fortalt at innvandringen til Norge er en berikelse økonomisk. Dette er nå avkreftet i en rekke rapporter og av økonomer. Sist ute er Statistisk sentralbyrå som i sin nylige rapport viser at innvandringen påfører norske skattebetalere milliarder i ekstra utgifter hver år.

Nå viser nye tall publisert fra Statistisk sentralbyrå at vi har enorme utgifter og utfordringer i forbindelse med sysselsetting av innvandrere. Hele 37 prosent av de som mottar sosialhjelp i Norge er innvandrere.

Dette er en skarp økning på nesten 8.6 prosent siden 2013. En økning som ikke forventes å stoppe med det første. Innvandrerne står også for 80 prosent av økningen i all sosialhjelp siden 2013.

2 milliarder i sosialhjelp til innvandrere

Alt i alt betaler staten ut 5.6 milliarder kroner i sosialhjelp hvert år, fordelt på 125.000 mennesker. 2 milliarder kroner går dermed ut til innvandrere, som utgjør 15.6 prosent av befolkningen. Det gir en svært stor overrepresentasjon i forhold til nordmenn som mottar sosialhjelp.

Flere tall

Enslige menn mottar 39 prosent av sosialhjelpen, mens enslige kvinner mottar 23 prosent. 14 prosent er enslige forsørgere. 12 prosent var par uten barn og 11 prosent par med barn. Disse tallene holder seg relativt stabile.

Frieord hadde i august 2014 et innlegg om innvandringen og kostnadene rundt denne:

Innvandring er ikke en berikelse

SANNHETEN ENDELIG UTE: Innvandring lønner seg ikke sier økonomer og SSB.
(Faksimile fra Rikspolitikk.origo.no)

Av Ragnar Marbakken

En av de mest seiglivete mytene om innvandring, er at Norge ikke kunne klart seg uten. Men et land kan ikke mangle arbeidskraft, det er bare bedrifter som kan mangle arbeidskraft.

Flere innbyggere fører bare til lavere BNP per person. Men politikere og andre innvandringsforkjempere gikk så lenge rundt og sa at innvandring er en berikelse for landet, at det fortsatt er mange som tror det, selv flere år etter at Brochmann-rapporten slo hull på den myten.

Selv ikke arbeidsinnvandring lønner seg. Vi ble lenge fortalt at innvandring skulle redde oss fra eldrebølgen, men det blir som et pyramidespill, eller som å pisse i buksa for å holde varmen. Sjefsøkonom Harald Magnus Andreassen sier til Finansavisen:

«Man glemmer at innvandreren øker behovet for realkapital. De skal ha et hus å bo i, skoler til barna, og sykehussenger, en tommelfingerregel er at for hver prosentenhet de øker BNP med, så øker de behovet for realkapital med tre prosentenheter»

GAMLE MYTER: Selv i dag, med den kunnskapen vi har om at innvandringen ikke er lønnsom, så fortsetter statsstøttede medier å fortsette løgnene. (Faksimile fra Klassekampen).

Ikke-vestlig innvandring er ulønnsomt fra dag en. Hver ikke-vestlige innvandrer koster i snitt 4,1 millioner kroner. På grunn av innvandringen vil vanlige, norske arbeidere måtte jobbe mer, betale mer skatt og få dårligere velferdstilbud. Våre politikere og innvandringsforkjempere har påført oss en innvandringstsunami i tillegg til eldrebølgen.

Innvandring fører altså til boligmangel, lærermangel, sykehusmangel og mindre velferd både på grunn av økt trygdebruk blant innvandrere, og at innvandring svekker skatteviljen i befolkningen. Tilliten og samholdet som danner grunnlaget for den nordiske velferden forsvinner i takt med at befolkningen blir flerkulturell.

Videre får vi økt kriminalitet, lavere lønninger for norske arbeidere og mafiatilstander i bransje etter bransje. I tillegg blir vi mindre selvforsynte, både fordi det blir flere å forsyne, og presset øker for å bebygge matjord. Forurensing og CO2-utslipp øker.

Og da har jeg ikke engang nevnt alle de problemene vi får som følge av kultur- og religionskræsj.

Relatert:

Somalisk nibarnsmor svindlet NAV og Bærum kommune for 1.4 millioner kroner

Politiets utlendingsenhet: Tusenvis av asylsøkere har jukset for å få opphold

77-årig pensjonist kastet ut for å gi plass til flyktninger

Ikke-vestlige innvandrere har kostet Storbritannia 1350 milliarder kroner

80 prosent av alle gifte par som får sosialbidrag i Danmark er innvandrere

Landsby i Sveits må øke skattene på grunn av afrikansk storfamilie

«Vi kommer ikke å ha råd til så mye annet enn innvandring framover»

Flyktninger har rett på sosialbidrag for å dra på ferie til hjemlandet

Venstreøkonom: «Masseinnvandring skader oss alle»

EU-migranter har tatt jobben fra 1 million briter

Exit mobile version