Site icon Lykten

40 prosent av Norges befolkning er enige med PEGIDA

I en oppsiktsvekkende undersøkelse gjort av Ipsos MMI for Dagbladet svarer hele 40 prosent av de spurte at de er delvis eller helt enige i at muslimsk innvandring og påvirkning fra islam utgjør en trussel for det norske samfunnet.

Når det gjelder velgernes partitilhørighet svarer 88 prosent av FrP-velgerne at de er enige i at islam er en trussel. Hos Høyre er nesten 50 prosent enige om det samme. KrF følger tett etter med 48 prosent og senterpartiet med 45 prosent. En tredjedel av Arbeiderpartiet sine velger deler også PEGIDA sin bekymring. 19 prosent, altså hver femte Venstre-velger, deler også denne oppfattelsen. Deretter følger MDG med 18 prosent og Sosialistisk Venstreparti med 15 prosent.

Dette er svært høye tall, når man tar mediedekningen tatt i betraktning.

IKKE OVERRASKET: 88 prosent av FrP velgerne og 50 prosent av Høyre-velgerne er enige med PEGIDA. (Foto: Mazyar Keshvari, FrP).

Dagbladet spør videre FrP sin innvandringspolitiske talsmann, Mazyar Keshvari, om resultatet. Stortingsrepresentanten sier til løssalgsavisen at han ikke er overrasket.

– At mange opplever islam og muslimer som en fare, er ganske naturlig ut fra hva som skjer ute i verden. Daglig får vi fryktelige meldinger om IS-halshogginger og massakrer på f.eks. homofile, 60-70 norske islamister har dratt til Syria for å kjempe for dem, og det er ikke lenge siden mange ble drept i Paris, sier Keshvari til Dagbladet. (Sitat slutt).

Keshavari påpeker imidlertid at partier som Høyre og Krf også har nesten 50% oppslutning om dette synet blant sine velgere.

Selv over en tredjedel av Arbeiderpartiets velgere sier seg enige i et slikt utsagn, noe som er dramatisk med tanke på partiledelsens holdning til islam-kritiske stemmer i samfunnet.

Dagbladet velger imidlertid ikke å spørre noen representanter for disse partiene om deres velgeres meninger om temaet.

Vold fra antirasister

Som vanlig prøvde antirasistiske grupper å ødelegge den lovlige og fredelige demonstrasjonen ved å bruke voldelige midler. Igår skal blant annet den kommunistiske gruppen SOS Rasisme og voldsanarkistene fra Pilestredet, Blitz, ha dukket opp. En av demonstrantene skal ha skadet seg i det han prøvde å komme gjennom politiets sperringer og måtte ha legehjelp.

Antirasistisk Senter har vært pådrivere bak motdemonstrasjonene, blant annet ved å stemple PEGIDA som nazistiske. Med ovenstående meningsmåling, så er altså 40 prosent av den norske befolkningen nazi-sympatisører. Kanskje noe å tenke på for myndighetene neste gang den offentlige pengesekken skal åpnes for organisasjonen.

FEILAKTIG: Antirasistisk Senter omtaler feilaktig PEGIDA som nazistisk, ennå organisasjonen åpent og tydelig har fortalt at nazister ikke er velkomne i deres demonstrasjoner. (Faksmilie ARS/Rune Berglund Steen, Facebook).

Antirasistisk Senter skal også på en svært ufin måte ha forsøkt å koble PEGIDA-demonstrajonen i Norge til drapet på en asylsøker i Tyskland nylig. Det ble mer enn antydet at demonstrasjonene har hausset opp en hatsk stemning blant befolkningen. I ettertid har det vist seg at asylsøkeren skal ha blitt drept av sin eritreiske romkamerat over et pengebeløp. Leder i ARS, delte også saken på sin personlige Facebook-konto fra det radikale kommunistiske nettstedet Radikal Portal.

BØR BLI ANMELDT: Antirasistisk Senter bør motta en anmeldelse mot seg på grunn av denne svært grove og uriktige påstanden. (Faksmilie ARS/Rune Berglund Steen, Facebook).

 

Exit mobile version