Site icon Lykten

«75 prosent av stortingsrepresentantene fra SV har aldri hatt en jobb»

Creative Commons Attribution 2.5 Denmark / Magnus Fröderberg

Representantene for folket er alt annet enn det. 75 prosent av stortingsrepresentantene for SV har aldri hatt en jobb. 45 av representantene fra AP det samme. Totalt sett for alle partiene er tallet på 36 prosent, ifølge et innlegg av sikkerhetspolitisk rådgiver, Øystein Steiro Sr. i Adresseavisen den 19.3.2019.

Høyresiden kommer ikke mye bedre ut. 55 prosent i Solberg-regjeringen vet ikke hva det vil si å måtte stå opp om morgenen og gjøre et ærlig stykke arbeide. 12 av 22 statsråder i regjeringen har aldri jobbet. Dette inkluderer statsministeren, finansministeren, næringsministeren og arbeidsministeren(!). Vi har hatt samferdselsministere uten førerkort, finansministere uten økonomiutdanning og statsministere på lykkepiller.

Og fra sine flotte kontorer på Løvebakken er det lett å innføre miljøskatter, bensinskatt, flyskatt, eiendomsskatt, arveavgift, kommunale avgifter, toppskatt, trekke moms fra driks for servitører, fjerne offentlig parkering i byene, sette opp bompengestasjoner selv etter at man har avkrevd års- miljø- og bensinavgift. Og å skatte folk som jobber to jobber med 50 prosent. Åja, glemte vi flyseteavgift, moms på mat, høyere egenandel for syke og eldre inn i det uendelige. 

Mange av disse toppene nevnt ovenfor reiser etter endt karriere ut i verden som ledere for WHO (Gro Harlem Brundtland), Thorbjørn Jagland (Europarådets generalsekretær), Jens Stoltenberg (Sjef for NATO), Espen Bart Eide (Spesialrådgiver for FNs generalsekretær), Hilde Frafjord-Johnson (FNs spesialutsending til Sør-Sudan). Felles for dem alle er skattefrie millionlønninger, luksusboliger, privatsjåfører, gratis fly på 1. klasse og politisk status.

For ikke å glemme masseinnvandringspolitikken til Norge som vil gjøre hovedstaden vår en minoritetsby for nordmenn innen år 2040 ifølge SSB. «10.000 flyktninger klarer vi,» hylte venstreleder Trine Skei Grande fra podiet under landsmøtet i 2015, mens hun ventet på å innta buffeen på luksushotellet hun var innlosjert på. Prisen til den norske skattebetaleren for disse flyktningene? Mellom 40 og 110 milliarder kroner, tatt rett fra norske barnefamiliers lommebøker. Sånn kan man si når man ikke har noen forståelse for verdien av penger. For å gi en liten pekepinn så er Norads budsjett for hjelp til hele verdens befolkning på 37.5 milliarder kroner. Det nærmer seg dobbelt så mye som politiet og ordensmakten i Norge som får 20.3 milliarder.

Dette er altså folk som skal styre DIN hverdag. Bestemme over dine barn. Voldta deg økonomisk fra krybbe til grav. Mens de selv altså aldri har hatt et ærlig stykke arbeide og lever på lønninger godt over hva arbeiderklassen har å rutte med.

Fra Adresseavisen:

Hva vet en partibroiler om hva det vil si å være lærer, sykepleier, industrileder, skattebetaler, stønadsmottaker eller pensjonist?

Hva gjør det med politikken? Hvilke konsekvenser har det for folkestyret? Har slike politikere tilstrekkelig erfaring til å fatte robuste og kloke beslutninger om livet utenfor partikontorene? Hva driver egentlig politikere som har gjort politikken til yrke og karrierevei? Hvor ligger deres lojalitet?

Det snakkes om #Metoo og klimakriser, men ingen av politikerne vet hva det vil si å være bruker av offentlig transport eller måtte gå til og fra jobben gjennom Oslo sentrum. Sitte på stappfulle busser, tog og trikker. Når de faktisk går i tide. Partibroilerne er ofte barnløse hjernevaskede politikere som har sunget sosialistiske partisanger på Utøya siden de var 13-14 år gamle. Karl Marx, Che Guevara og Jens Stoltenberg hang side om side på barnerommet.

De tror miljøet styres av menneskene og ikke av sola og jordas naturlige syklus. De utnyttes av de gamle dinosaurene på stortinget og i komiteer som har gratis leiligheter i Oslo, privatsjåfører som farter dem fra flyplasser til møter og tilbake igjen, de spiser gratis på restauranter og pynter seg til slottsmiddager. De får aldri regning for hverken mobil eller reiser på første klasse med sjampagne og rekesalat. Og de som holder ut et tiårs tid har garanterte fallskjermbonuser og pensjoner livet ut. Selv behandles de på privatsykehus og hopper foran alt og alle i sykehuskøene. Og de få av dem som har barn, sender dem på dyre privatskoler.

For det femte bør folkeavstemninger anvendes i størst mulig omfang, særlig i viktige saker og kanskje særlig i lokalpolitikken.

I dag har ingen av de etablerte partiene noen av punktene over i sitt partiprogram. De er, av forståelige grunner, rett og slett ikke interessert i å gi makten tilbake til velgerne.

De samme hjernedøde politiske livstidsaktivistene avvikler den militære førstegangstjenesten fordi de selv aldri har avtjent verneplikt og ikke forstår hva det betyr å beskytte et land. De tar grensene og vår suverenitet for gitt, slik forræderregjeringen under andre verdenskrig som løp med halen mellom beina ut av Norge da tyskerne seilet inn i norsk farvann på 1940-tallet. Forræderi av høyeste grad. Det var flere enn Quisling som burde vært skutt på Akershus festning, inkludert en viss danskekonge.

Fra Adresseavisen:

Hva driver egentlig politikere som har gjort politikken til yrke og karrierevei? Hvor ligger deres lojalitet?

Ligger den hos velgerne som har valgt dem? Eller ligger den hos vennene og støttespillerne i partiledelsen og nominasjonskomiteen som har nominert dem? Eller er politikere som har gjort politikken til levevei, og dermed gjort seg økonomisk avhengig av den, mer opptatt av deres egen karriere som politikere enn av å ivareta velgernes interesser?

OBS: I ettertid av artikkelens publisering så ser undertegnede at det kan ha vært en bedre presisering av tallmaterialet presentert i begynnelsen av kommentaren og omstendighetene rundt dem. Adresseavisen lot sikkerhetspolitisk rådgiver, Øystein Steiro Sr. få komme med påstander og tall hentet fra Poll Of Polls i Adresseavisen den 19.3.2019. Tallmaterialet i kommentaren min er basert på Adresseavisens publisering. De kunne ha vært bedre lagt frem som stående for kronikkforfatterens regning og eventuelt brukt sitattegn.

Faktisk.no har da heller ikke faktasjekket Adresseavisens kronikk og påstand hos kronikkforfatteren, men valgte å gå etter Lykten.no sin bruk av tallmaterialet.

Artikkelen ble faktasjekket av Faktisk.no.

En av våre medarbeidere tok seg tiden til et lite motsvar her.

Exit mobile version