Site icon Lykten

Abukar Gedhi dømt for voldtekt på Ahus

Gedhi skal selv ha jobbet som sykepleier og skulle følge opp den 19 år gamle jenta under sykehusoppholdet.

Han dopet ned den 19 år gamle jenta, ventet til hun var forsvarsløs og deretter voldtok han henne i sykesengen.

Voldtekten skjedde i oktober 2006, men Abukar Gedhi rømte fra Norge etter at han ble pågrepet og siktet i saken. Først i fjor ble han funnet igjen og pågrepet i Canada.

Ansvar for 19-åringen

Abukar Gedhi hadde som oppgave å følge opp den 19 år gamle jenta mens hun var innlagt på sykehuset.

19-åringen hadde sterke smerter og ba derfor om å få smertestillende. Abukar ga henne deretter sovemiddel intravenøst før han dro ned buksen hennes og voldtok henne.

Jeg var bevisst og fikk med meg hva som skjedde. Samtidig klarte jeg ikke å røre på meg eller løfte armene mine, og var så svimmel, at jeg ikke klarte å gjøre motstand, fortalte offeret i sin forklaring.

Ble ikke trodd

Etter at kvinnen kom til seg selv fikk hun varslet andre sykehusansatte. Det var derimot ingen av de som trodde på henne.

Kvinnen fortalte også at hun har slitt voldsomt i etterkant av hendelsen.

Før levde jeg et normalt liv, med gode skolekarakterer og jobb. men etter det som skjedde har jeg ikke klart å fungere som normalt i det hele tatt, forklarte 26-åringen som fortsatt går til behandling for psykiske problemer.

Aktor, statsadvokat Kirsti Elisabeth Guttormsen, ville vite hvorfor tiltalte ga kvinnen diazepam.

Det var fordi en stemme i hodet mitt sa jeg skulle være slem med henne, og ha seksuell omgang med henne. Jeg ga henne diazepam for å få henne i en slik tilstand at hun ikke kunne gjøre motstand, fortalte 42-åringen.

Mannen tilsto ikke forholdet da han ble pågrepet og avhørt av politiet første gang i 2006. Først da han ble pågrepet i høst, og overført til Norge i november, erkjente han straffeskyld.

Rømte til Canada

Det er snart åtte år siden voldtekten fant sted.

Abukar Gedhi rømte nemlig til utlandet etter at han ble pågrepet og siktet i saken. Det var først etter at det ble gjort DNA funn at 42-åringen ble funnet og pågrepet i Canada i fjor høst.

Dømt

Abukar ble dømt til fengsel i tre år og tre måneder.

Det er spesielt straffskjerpende at dette skjedde på et offentlig sykehus der alle skal kunne føle seg helt trygge, utført av en ansatt. Det at han dopet henne ned og ventet slik at hun var ute av stand til å gjøre motstand, bærer preg av planleging, og er også straffskjerpende, sa statsadvokat Kirsti Elisabeth Guttormsen.

Exit mobile version