Site icon Lykten

Afghaner (17) og tanzanianer (16) voldtok ung jente under kioskran i Oslo

To ungdommer fra henholdsvis Afghanistan og Tanzania sitter nå i varetekt hos Oslo-politiet, etter å ha blitt pågrepet for en svært grov voldtekt av en ung jente på Oslo vest.

Jenta jobbet alene på en Narvesen-kiosk i Bogstadveien på søndag kveld og var i ferd med å stenge kiosken rundt 20-tiden, da de to innvandrerne kom inn. Jenta trodde de to skulle varme seg, men fant fort ut at de hadde helt andre motiver for kiosk-besøket.

TRAVEL GATE: Narvesen-kiosken ligger i en av Oslos travleste gater. Allikevel kunne to innvandrere gjennomføre et brutalt ran og voldtekt av en ung kvinnelig ansatt, uten å bli observert eller tatt. (Foto: Google maps).

Truet med kniv og voldtatt

Den 16-årige Tanzanianeren skal ha dratt opp en kniv og holdt den mot halsen på den unge jenta. Deretter skal han brutalt ha voldtatt henne.

Etter voldtekten skal de to ha forlatt kiosken med et ukjent pengebeløp. De ble imidlertid fanget på overvåkingsfilm. Politiet skal ha brukt store ressurser på å finne gjerningsmennene og vurderte å gå ut med beskrivelse av dem, da de ble pågrepet av en patrulje ved Glasmagasinet på Stortorvet i Oslo, etter at de hadde blitt gjenkjent av vektere.

Begge guttene er også siktet for voldtekt av en annen tenåringsjente på et hotellrom i Oslo på onsdag.

Tingretten har besluttet å varetektsfengsle den 16-åringe tanzanianeren i to uker med brev- og besøkskontroll. Han er siktet etter straffeloven §291, som omhandler voldtekt og har en strafferamme på inntil 10 år.

Den 17-årige afghaneren skal ikke være siktet for voldtekten, av ukjent grunn. Han er imidlertid siktet for ran.

Han er fengslet i åtte dager, også med brev- og besøkskontroll.

Ung jente alene på jobb i Oslo

Ingen medier har kommentert hvorfor en ung jente må jobbe og stenge en butikk som handler med kontanter, midt i Oslo på kvelden. Om Narvesen endrer sine rutiner på dette etter sist ukes brutale voldtekt og ran, bør i så måte være et tema for både Narvesen-konsernet og mediene.

Exit mobile version