Site icon Lykten

Afrikaner dømt for drapsforsøk med knust flaske i Fredrikstad

Fredag 9. august 2013 ca. kl. 02.40 hadde de to kameratene vært ute og spist en middag og var på vei over gangbrua til Kråkerøy. Begge var beruset.

På gangbrua møtte de to afrikanske menn som akkurat hadde feiret den muslimske høytiden Id.

Angrepet

Den ene av afrikanerne skal da ha begynt å lage bråk med de to norske mennene.

Den 25 år gamle afrikaneren skal så ha gått bort til fire andre personer, som sto i nærheten, og spurt om å få en røyk. På vei tilbake til de to norske mennene skal han ha knust en full ølflaske i gelenderet.

Deretter fortsatte han frem til de to mennene og hugg eller stakk flasken som han holdt i hånden med stor kraft mot det venstre kinnet, like under øret, på den ene mannen. Hans kamerat sto da mest trolig med ryggen til.

Afrikaneren skal så ha angrepet mannens kamerat ved å ta kvelertak på han og slå han i hodet med en flaske så han fikk kraftig hjernerystelse.

Han skal i tillegg ha kommet i klammeri med sin afrikanske kamerat før han løp fra stedet.

Livstruende skadet

Den norske mannen i 20-årene skal ha blødd kraftig og fått førstehjelp av politiet fram til ambulansen kom til stedet. Han mistet 1,5 liter med blod.

Den 26 år gamle afrikaneren ble først dømt til fengsel i 6 år og 4 måneder i Fredrikstad tingrett, for drapsforsøk.

Borgarting lagmannsrett mente derimot at det brutale overfallet ikke var drapsforsøk og dømte han til fengsel for legemsbeskadigelse i 3 år og 2 måneder. Han er i tillegg dømt til å betale oppreisning på 150.000 kroner til offeret.

Vanskelig bakgrunn

26-åringen kom til Norge i 2005 sammen med sine to søstre. De skal ha bosatt seg hos faren og hans nye familie. Borgarting lagmannsrett legger til grunn at mannen hadde en vanskelig bakgrunn.

Lagmannsretten skriver likevel:

– Ved utmåling av straff for slike straffbare voldshandlinger som det tiltalte har begått – og hvor allmennpreventive hensyn veier tungt – kan likevel ikke tiltaltes vanskelige bakgrunn tillegges særlig vekt i formildende retning.

Kilde: Borgarting lagmannsrett

Exit mobile version