Site icon Lykten

Afrikaner overfalt, drapstruet og voldtok kvinne i Voss

Det som skulle være en koselig førjulsfeiring ute blant venner, endte opp som et mareritt for en kvinne i 20-årene i Voss.

En mann av afrikansk opprinnelse skal ha kommet i kontakt med kvinnen på en pub i sentrum av Voss. Når kvinnen skal ha forlatt puben rundt 04-tiden på natten, skal den tidligere asylsøkeren ha fulgt etter henne.

På et tidspunkt skal den 28-årige afrikaneren ha overfalt kvinnen og slept henne langs veien med trusler om at han skulle drepe henne. Han tvang så kvinnen til å ha sex med ham.

– Dette er en alvorlig overfallsvoldtekt, sier politiadvokat Trond Eide til BA. (Sitat slutt).

Kvinnen skal ha blitt kjørt til voldtektsmottaket i Bergen. Mannen skal ha blitt arrestert i sin bopel kl. 09 neste morgen.

Ble avvist

Kvinnen skal ha avvist afrikanerens tilnærmelser tidligere på kvelden, men han skal ikke ha akseptert dette. Allikevel påstår den tidligere asylsøkeren at han er i sjokk over påstandene fra aktor. Han mener at han ikke husker noe fra den grove overfallsvoldtekten og erkjenner ikke straffeskyld. Han godkjenner imidlertid å bli varetetektsfengslet i fire uker.

Afrikaneren mener at anklagene mot ham gjør at han ikke lenger kan bo i Voss.

Gjentakelsesfare

VARETEKTSFENGSLET: Bergen Tingrett trodde ikke på den afrikanske mannens historie og varetektsfenglset ham i fire uker. (FOTO: Bergen Tingrett).

Tingretten i Bergen ønsker mannen fengslet da man mener at gjentakelsfaren er stor. Det vektlegges også at afrikaneren kan rømme landet om han settes fri før en eventuell fengsling.

Den afrikanske mannen er kjent av politiet fra før for andre forbrytelser.

Exit mobile version