Site icon Lykten

Afrikanere gjengvoldtok mindreårig jente på lokaltog

Det var i juli at en enslig mindreårig jente skal ha kommet i kontakt med en gruppe afrikanske menn utenfor Oslo S.  Av en eller annen grunn skal jenta ha blitt med afrikanerne ombord på et lokaltog og gått inn i en tom, ubetjent vogn.

Der skal jenta ha blitt utsatt for en gjengvoldtekt av de fire afrikanerne på henholdsvis 18, 19, 21 og 21 år. Hovedsiktede som er 18 år, skal være født og oppvokst i Norge. Det var han som skal ha startet den timeslange gjengvoldtekten.

VOLDTATT INNE I VOGNEN: Den mindreårige jenta skal ha blitt utsatt for gjengvoldtekt inne i en av NSB sine ubetjente vogner. (Foto: Kolbkorr / (CC BY-SA 4.0)

Etter å ha gått av på en av stasjonene i Oslo-området, skal de fire afrikanerne utsatt jenta for nok en voldtekt på veien til, samt inne i en leilighet som mennene disponerte i nærheten.

Den 4. september i år kunne politiet gå til pågripelse av den hovedmistenkte 18-åringen. Kort tid etterpå pågrep politiet 18-åringens storebror, samt to av deres kamerater. Ingen av dem erkjenner straffeskyld og sier at jenta var med på gjengvoldtekten frivillig.

INNVANDRERMILJØ RUNDT OSLO S: I følge politiet finnes det et større miljø av personer med afrikansk opphav som holder til rundt Oslo S. Disse er i all hovedsak involvert i salg av narkotika, men er også svært delaktige i den høye voldtektsstatistikken i hovedstaden. (Foto: Wasielgallery / CC BY 3.0)

Svært komplisert med mange impliserte

Politiet innrømmer at dette har vært en svært krevende sak, med mange impliserte. Men politiet mener at de nå har funnet alle de involverte i gjengvoldtekten.

Gjengvoldtekten skal ha vært så grov at den kvalifiserer til 21 års fengsel, sier Sturla Henriksbø ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til VG.

Det dreier seg om straffelovens paragraf for voldtekt etter tredje ledd – som benyttes når voldtekt er begått av flere personer i fellesskap.

Høyt prioritert

Saken skal ha vært en av de høyest prioriterte sakene hos sedelighetsavsnitter hos Oslo-politiet, på grunn av jentas unge alder og grovheten i gjengvoldtekten. Jenta skal ha blitt utsatt for gjentatte overgrep over flere timer.

NSB nekter ansvar

NSB sin kommunikasjonsrådgiver Håkon Myhre sier til VG at de har bistått politiet i den grove gjengvoldtekten som skjedde på deres eiendom. Det bekreftes at det var et overvåkingskamera i togvognen der jenta ble overfalt, men Myhre vil ikke informere om dette fungerte da gjengvoldtekten i NSB-vognen fant sted.

– Det er trygt å ta toget, men vi kan ikke garantere for menneskers atferd. I denne saken vil politiet finne ut om noe kriminelt har foregått, sier Myhre.

– Ubetjente vogner er ubetjente. Det betyr at våre ansatte går igjennom disse vognene til forskjellig tid på hver avgang for generell service til våre reisende. Intet mønster, men vi går alltid igjennom på en reise.

– Vi tror våre rutiner er fulgt også på denne reisen, sier Myhre.

Sterkt preget

Bistandsadvokat for den unge jenta, Gunhild Lærum, sier at hennes klient har fått den hjelpen hun trenger, men at hun er sterkt preget av gjengvoldtekten. Hun er samtidig veldig lettet ovet at politiet har fått tak i de ansvarlige voldtektsmennene.

Ingen av de siktede har innrømmet skyld, men påstår at jenta hadde sex med dem frivillig.

Politiet har krevd nye fire ukers varetekt, med brev- besøks- og medieforbud, samt delvis isolasjon for de fire afrikanerne. Alle fire er siktet etter straffelovens paragraf 192, tredje ledd, som har en strafferamme på 21 år.

Tok selvmord

Frieord.no skrev i august i år om de to afrikanske asylsøkerne Chikezie Okafor og Okechukwu Okolie, som voldtok en norsk kvinne på åpen gate i Oslo sentrum. Kvinnen ble ikke trodd av politiet i avhør etter voldtekten og tok senere sitt eget liv.

Oslo ligger forøvrig på «voldtektstoppen» i Skadinavia, med en økning på 84% i antall voldtekter de ti siste årene. Politiet har ved en tidligere anledning gått så langt som å kalle fremmedkulturelle overfallsvoldtekter i hovedstaden for en «epidemi».

Oppdatert

Det er nå kommet dom i saken som du kan lese her.

Exit mobile version