Site icon Lykten

Afrikansk asylsøker dømt for voldtekt av 19 år gammel jente

Den 23 år gamle afrikanske asylsøkeren har blant annet bodd i Portugal og Belgia før han kom til Norge.

Asylsøkeren kom til Norge første gang i oktober 2011. En måned senere voldtok han en norsk 19 år gammel jente. Han ble sendt ut av landet i januar 2013 og kom tilbake igjen i april 2013. I juni 2013 ble det tatt ut tiltale mot asylsøkeren ved Oslo tingrett for voldtekten han begikk i 2011. Han ble dømt i saken, men valgte å anke.

Ankesaken ble behandlet i Borgarting Lagmannsrett nå i juni og den afrikanske asylsøkeren ble dømt til fengsel i 6 år.

Voldtekten

På kvelden den 22. november 2011 hadde den 19 år gamle jenta vært på konsert på Sentrum Scene i Oslo, sammen med en venninne.

Etter at 19-åringen hadde vært ute for å ta en telefon ble hun nektet inngang igjen på Sentrum scene da de mente hun var for beruset. Hun kom da bort fra venninnen sin.

I løpet av natten skal hun ha kommet inn på et utested hvor det var svært mange personer av utenlandsk opprinnelse. Hun skal ha kommet i kontakt med asylsøkeren på dette utestedet.

19-åringen som var svært beruset skal ha blitt tatt med inn i en taxi av asylsøkeren og kjørt til et boligområde på Sinsen. Jenta skal ha blitt lurt av asylsøkeren som hadde lovet å sette henne på en taxi til Drammen. Under protester skal han ha dratt henne ut av taxien etter armen da hun forsto at hun ikke var i Drammen. Hun skal da ha grått og sagt at hun ville hjem.

Like bortenfor bebyggelsen skal asylsøkeren ha tvunget jenta ned på kne og tvunget henne til å utføre oralsex på han.

Asylsøkeren skal deretter ha dratt jenta inn i ett utendørs garasjeanlegg hvor han voldtok henne. Hun skal ha skreket om hjelp, men asylsøkeren tok kvelertak rundt halsen hennes så hun nesten ikke fikk puste.

Etter voldtekten skal asylsøkeren ha latt den 19 år gamle jenta ligge gråtende igjen på bakken.

Exit mobile version