Site icon Lykten

Ahmed Abdi Daware (43) drepte seksbarnsmor med kniv – dømt til 17 års fengsel

Det var på Askøy i februar 2015 at den somaliske flyktningen skal ha knivdrept sin fire år yngre kone, som også var mor til deres seks barn.

Han skal ha bli blitt arrestert etter å møtt opp utenfor fengselet med en ferdigpakket koffert.

Barna var på tidspunktet i alderen 1 – 18 år gamle. Ettåringen skal ha vært i parets bolig da faren brutalt tok livet av moren.

Familien skal ha kommet til Norge fra Somalia i begynnelsen av 2000-tallet og etterhvert ha fått norsk statsborgerskap.

Les også: Utvist asylsøker fra Rwanda drepte Linn (32) i Tromsø

Forholdet skal ha vært turbulent mellom den somaliske kvinnen og mannen. I 2009 skal han ha blitt ilagt besøksforbud i tre måneder etter å ha utøvd vold mot sine kone ved flere anledninger.

Det hele eskalerte imidlertid dramatisk seks år senere.

Ifølge retten skal seksbarnsmoren ha blitt stukket med kniv flere ganger i både lungene og hjertet. Hun skal ha dødd kort tid etter angrepet som følge av skader på hjertet, lungekollaps og tap av blod, ifølge tiltalen mot Daware.

Les også: Afghaner knivdrepte småbarnsmor på Trosterud – sjokkerte vitner så drapet

BERGEN TINGRETT: En somalisk mann ble på fredag dømt til 17 års fengsel i Bergen tingrett. Mannen skal ha knivstukket sin kone og seksbarnsmor i 2015. (Foto: Bergen tingrett).

Den somaliske mannen hadde også tilleggstiltaler for vold mot fem av sine seks barn. Han skal blant annet ha spyttet på dem, låst dem inne i et kott, samt utført det som i tiltalen omtales som «mange og ulikartede krenkelser».

Les også: Asylsøker drepte jente med 36 knivstikk

Under rettssaken som gikk i april i år skal Daware ha sagt at det var mye krangling i hjemmet og at familien hennes i Somalia ønsket penger.

Mannens forsvarer, Brynjulf Risnes, mener at straffen på 17 år er streng. Det er imidlertid ikke klart om man vil anke dommen.

Daware er i tillegg til fengselsdommen også dømt til å betale 3.8 millioner kroner til sine seks barn.

Les også: Irakisk asylsøker drepte småbarnsmoren fordi hun var for vestlig

 

Exit mobile version