Site icon Lykten

Ambulansepersonell nektet å hjelpe bevisstløs mann

André Vevang fra Bergen satt på Bybanen på vei hjem når han oppdaget en person som lå på bakken utenfor legevakten i Bergen. Vevang hoppet av på neste stasjon og gikk tilbake til mannen for å se til ham. Mannen fortalte ham at han ikke hatt fått i seg hjertemedisinen sin og at han trodde at han kom til å dø.

Det som utspant seg videre må ha fortonet seg som et mareritt for Vevang som filmet det hele med sitt mobilkamera. Her er situasjonen fra André Vevang sin egen Facebook-konto (Video nederst i artikkelen):

«Jeg fant i dag en eldre mann liggende på gaten 40 meter fra legevakten. Jeg stoppet og spurte om det gikk bra med han. Han forklarte at han ikke hadde fått hjertemedisinen sin og ikke klarte og bevege seg og at han trodde han kom til og dø. Jeg rullet han i over på siden når han mistet bevisstheten og løp 40 meter til legevakten der det sto en ambulanse. Utenfor ambulansen sto det 2 ambulansearbeidere. Jeg forklarte at en mann låg rett rundt hjørne og han hadde problemer med hjertet. Jeg fikk da beskjed om og ringe ambulansen. I frustrasjon ropte jeg inn på akutten at en mann låg utenfor men ingen ville hjelpe til. Jeg løp tilbake til mannen samtidig som jeg ringte AMK. I videoen som blir lagt ut seinere som jeg filmet så får dere se at legen som kom til stedet etter ambulansen gikk til angrep på meg og knuste telefonen min ettersom jeg filmet hendelsen som pågikk. Deretter tok han tak i skjorten min og rev av knappene. Jeg håper det går bra med denne mannen og at det ikke var noe galt med hjertet hans som han selv sa. Flere minutter gikk vekk ettersom jeg måtte ringe AMK enda jeg var bokstavelig talt 40 meter fra akutt inngangen på Bergen legevakt. Der det i tillegg sto en ledig ambulanse med ledig personell.«

«Jeg vet jeg er høylytt i videoen men dette opprører meg ettersom min kjære tante døde av hjerte infarkt pga AMK sommel.»

Exit mobile version