Site icon Lykten

Antirasister siktet for millionbedrag

Dagbladet ved journalist Eiliv Frich Flydal har fulgt den skandaleomsuste antirasistiske organisasjonen SOS Rasisme de siste årene, etter at deres omfattende medlemsjuks ble avslørt.

SOS Rasisme var lenge akseptert som Norges og Europas største antirasistiske organisasjon. Det hele viste seg å være en av de største bedragerisakene i moderne norsk rettshistorie.

Den antirasistiske organisasjonen skal ha vært et skalkeskjul, også kalt «honningkrukka», eller «smørbukk», av lederne som er overbeviste stalinister og revolusjonære kommunister. Deres egentlige agenda heter «Tjen Folket» og er en organisasjon som ønsker å fjerne demokratiet i Norge og erstatte det med et stalinistisk diktatur.

SIKTET: Henrik Ormåsen har vært svært aktiv i både Tjen Folket og SOS Rasisme. Nå sitter han siktet for en rekke grove økonomiske forbrytelser. Den økonomiske gevinsten skulle finansiere en væpnet kommunistisk revolusjon i Norge. (Foto: Tjen Folket).

Fra Klassekampen:

– Vi ønsker revolusjon i Norge. Veien til frihetens rike går gjennom et demokratisk diktatur for arbeiderklassen, skriver Tjen Folkets talsperson Henrik Ormåsen i en e-post til Dagbladet.

Partikameraten var Kjell Børge Øgård, som på den tiden var leder i SOS Rasisme. Han uttalte følgende til Dagbladet i forbindelse med maktkampen i SOS Rasisme:

«Min filosofi har vært at SOS Rasisme skal være en ungdomsorganisasjon som bekjemper rasisme. Virkeligheten har vært at enkeltpersoner har manipulert og forsøkt å lage et hemmelig kommunistisk eliteparti.» (Sitat slutt).

45.000 medlemmer

Organisasjonen skal ha hevdet å ha over 45.000 betalende medlemmer. Fakta var at det reelle nummeret var under 5.000. Mange av disse igjen hadde kun betalt 10 kroner på gaten under ulike tilstelninger som organisasjonen hadde satt opp.

Saken var så omfattende at myndighetene lenge vurderte om de skulle ta i bruk straffelovens paragraf 60, som omhandler organisert kriminalitet.

Idag sitter hele åtte tidligere ledere på tiltalebenken for grovt bedrageri, forsøk på grovt bedrageri, hvitvasking av penger og andre alvorlige forbrytelser.

Lederen, Kjell Gunnar Larsen (59), har den mest alvorlige tiltalen, med hele 28 punkter, inkludert grovt bedrageri av Nav, mens han var uføretrygdet.

SIKTET: Tjen Folket og SOS-Rasisme sin leder, Kjell Gunnar Larsen (59), har de mest alvorlige siktelsene imot seg. Han risikerer inntil ni års fengsel.

De siktede er (Fra Dagbladet.no):

• Trond Thorbjørnsen (38) – leder av SOS Rasisme fra 2004 til 2012, tidligere organisatorisk nestleder.

• Kenneth Fuglersmo (32) – mangeårig nestleder i SOS Rasisme og styreleder i flere lokal- og fylkeslag fram til 2012.

SIKTET: Kenneth Fuglersmo (32) er en av lederne som kan vente seg fengselsstraff for grov økonomisk kriminalitet. (Foto: SOS Rasisme).

• Kjell Gunnar Larsen (59) – tidligere daglig leder, leder av økonomiutvalget, styreleder og -medlem i flere lokal- og fylkeslag.

• Henrik Ormåsen (41) – mangeårig organisasjonssekretær, styreleder og -medlem i lokallag fram til 2012.

• Jan Erik Skretteberg (34) – mangeårig ansatt og styreleder og -medlem i flere lokallag.

• Bjarne Stokke (62) – mangeårig ansatt med ansvar for medlemsregisteret, styreleder og -medlem i flere lokallag.

• Anne Elisabeth Hansen (48) – leder på 90-tallet og styreleder og -medlem i flere lokallag.

• Bård Eskild Frantzen (36) – tidligere ansatt og styreleder og -medlem i flere lokallag.

Hvis retten finner de siktede skyldige så risikerer flere av dem inntil ni års fengsel.

Også en ny utgave startet som «Nye SOS Rasisme» skal ha de samme personene i ledelsen.

Relatert:

– Antirasistisk Senter redd for vold fra sine egne demonstranter

– Flere hundre antirasister angrep Wienerball

– 600 antirasister raserte Dresden sentrum

– Svensk kunstner brutalt mishandlet av antirasister

– Nasjonalist som ble slått ned av antirasister har våknet fra koma

– 90 antirasister arrestert etter voldelig angrep mot barnefestival

– Antirasister amok under demonstrasjon i Sverige

– Politiet har arrestert antirasister og venstreekstremister i Stockholm

– Video: Her går antirasistene til angrep på politiet

Exit mobile version