Site icon Lykten

Asylsøker drepte jente med 36 knivstikk – nå begynner rettssaken

17-åringen ble stukket 36 ganger med kniv forskjellige steder på kroppen og døde av skadene etter kort tid. Drapet skjedde på Sunndal asylsøkermottak, der jenta bodde.

Tiltalte som da var 18 år gammel, stakk fra åstedet etter knivstikkingen. Han bodde ikke på asylmottaket, men ble pågrepet ikke lenge etter, og allerede i de første politiavhørene fortalte han at han hadde drept jenta. 19-åringen fortalte tidlig at jenta var kjæresten hans, men hadde ingen formening om hvordan drapet hadde skjedd, skriver Romsdals Budstikke.

«Tiltalen lyder på drap, og fra påtalemyndighetens side kommer vi til å legge ned påstand om at tiltalte straffes for overlagt drap», sier statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim til NTB.

Til NTB sier 19-åringens forsvarer Jørgen Riple at hans klient kommer til å erkjenne straffeskyld når saken starter, men at han mener at det ikke var forsettlig. «Vi kommer derfor til å prosedere på lengden av straffereaksjonen», sier Riple.

Opprinnelig var det satt av fem dager til saken i tingretten i Kristiansund, men det er nå klart at saken vil pågå fra mandag til onsdag. Tolv vitner skal i vitneboksen. I tillegg skal to rettspsykiatrisk sakkyndige og to patologer forklare seg, skriver Romsdals Budstikke.

Exit mobile version