Site icon Lykten

Asylsøkere angrep dommeren under fotballturnering

Det var i fotballkampen mellom asylmottaket i Kvinesdal og mottaket i Mandal at det utviklet seg til en svært amper stemning. Turneringen fant sted i Mandal på onsdag, skriver avisa Lindesnes

Minske fremmedfrykten

Fotballturneringen «Proffen på mottaket» ble startet i 2010 i samarbeid mellom Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) og Norsk Folkehjelp.

– «Proffen på mottaket» bruker fotball som et verktøy for å skape en bedre hverdag for dem som er på mottak, og for å integrere mottaket tettere med lokalsamfunnet i håp om å redusere den stadig økende fremmedfrykten.

Rundt 130 asylsøkere fra Vest-Agder deltok i årets turnering.

Fysisk angrep

Spillerne fra Kvinesdal hadde fått flere advarsler for hissig oppførsel på banen, forut for hendelsen.

Asylsøkerne fra Kvinesdal mente at dommeren favoriserte asylsøkerne fra Mandal og flere av spillerne barket sammen mot dommeren midt på banen.

De andre spillerne på laget skal ha fulgt med i angrepet på dommeren og han måtte løpe av banen. Dommeren skal ikke ha blitt skadet i angrepet.

Ikke første gangen

Dette er ikke være første turneringen hvor spillerne fra Kvinesdal har oppført seg dårlig.

Peter Werni i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon vet ennå ikke hvilke konsekvenser onsdagens hendelse vil få for laget.

Skremte barn

Guttelaget til Mandal hadde akkurat ankommet trening da de ble vitne til at turneringsspillerne barket sammen mot dommeren på banen. Guttene skal ha blitt svært forfjamset og skal bare ha sittet og sett på hele hendelsen.

Relatert:

– Fotballtrener: «begynner å bli lei flerkulturell fotball»

– Draps- og terrortrusler under flerkulturell fotballkamp

– 11-årig norsk gutt utsatt for rasisme og banket opp

– VG-journalist: De norske håndballjentene er for hvite

 – Mulig massevoldtekt på Norway Cup

Exit mobile version