Site icon Lykten

Aydin Akcay (39) innrømmer å ha tent på Selje Hotell

Den tyrkiske familien Akcay kjøpte hotellet fra Gerd Kjellaug og Harald Berge i 2014. Det norske ekteparet hadde drevet hotellet siden 1976.

BRANT NED: Politiet i Selje pågrep tre tyrkiske personer etter at Selje hotell brant ned natt til fredag den 25. november. Nå har de tilstått.
I BRANN:Det tradisjonsrike Selje hotell står i full brann. En forbipasserende tok et bilde etter at familien Akcay hadde startet brannen. (Foto: Tipsbilde til media).

Familien holder opprinnelig til i Sverige.

Men det gikk fort dårlig for de nye tyrkiske eierne. Bare to år etter overtakelse iverksatte Skatt Vest utleggsforretning mot Akcay-familien for et krav på nærmere 300.000 kroner.

INNRØMMER Å HA TENT PÅ: Hotelldirektøren Aydin Akcay (t.h.) innrømmer å ha tent på sitt eget hotell. Til venstre på bildet er Yavus Akcay og Saim Akcay. (Foto: Facebook).
KJØKKENSJEF: Saim Akcay var ansatt som kjøkkensjef på Selje hotell. (Foto: Facebook).

Ifølge Fjordenes Tidende skal AS Selje Hotell ha en omsetning i 2015 på 9.5 millioner kroner. Selskapet gikk imidlertid med et negativt resultat på 2.5 millioner kroner.

Brannen skal kommet bare fire dager etter at familien Akcay mottok kravet fra Skatt Vest.

KRAV: Familien Akcay mottok dette kravet om utleggsforretning den 21.11. Den 25.11 sto hotellet i brann. Torsdag 1. desember satt familien bak lås og slå. (Faksimile: Fjordenes Tidende).
OFFENTLIG REGISTER: Aydin og Yavuz Akcay, henholdsvis født 1978 og 1983, står oppførst som daglig leder og styrets leder i Brønnøysundregisteret. Også Emel Akcay står oppførst som aksjonær. (Foto: Proff.no).

Fra Fjordenes Tidende:

– Vi tror at de tre har hatt en eller annen rolle. Det kan være ulik oppgaveinndeling innad, sier Juel.

– Siktelsen er lik for alle tre og dette ble gjort for å forhindre at vi mister eventuelle bevis, sier Juel til Fjordenes Tidende.

En av de tre siktede er daglig leder for hotellet. En annen av de siktede er styreleder og medeier av hotellet. Alle de tre siktede har noe med driften av hotellet å gjøre. (Sitat slutt).

Nå har altså hotelldirektøren innrømmet å ha tent på sitt eget hotell.

STØTT OSS: Liker du at vi graver i og eksponerer virkeligheten? Ingen norske medier har gått ut med verken navn, bilder eller bakgrunn til hotelleierne. Frieord var som første nettsted i Norge nok engang ute med informasjon om viktige hendelser. Det koster imidlertid både tid og penger å grave og samle informasjon. Vi setter pris på all støtte vi måtte få. Paypal og kontonummer finner du nederst i artikkelen. Vipps ser du over her. Takk!

Fra rbnett.no:

Mandag melder NRK at den var den administrerende direktøren som står bak brannen. I et avhør innrømte mannen at han hadde kjørt ens ærend fra Stockholm til Selje for å brenne ned sitt eget hotell.

– Det er en lette å få vite at han har tilstått. Da har de i alle fall kommet et godt stykke lenger i etterforskningen, sier tidligere eier av Selje hotell, Gerd Kjellaug Berge, til nettstedet.

Ifølge NRK er direktøren og hans to brødre er siktet for grovt skadeverk og bedrageri, med en strafferamme på inntil 15 år. Fjordens Tidende (krever innlogging) skriver at politiet ser nærmere på om det er bevis for at de tre har drevet med hvitvasking av penger. (Sitat slutt).

Ingen norske medier omtaler etnisk bakgrunn

Verken VG, rbnett, Bergensavisen, Bergens Tidende eller NRK informerer sine lesere om eiernes tyrkiske bakgrunn. VG omtaler familien Akcay som «svenske».

LYVER: VG omtaler i dagens nettutgave familien Akcan som en «svensk familie» til sine lesere. Sannheten er at familien kom til Sverige som økonomiske migranter fra Tyrkia. (Faksimile VG).
Exit mobile version