Site icon Lykten

«Bare» syv anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo så langt

Det er Osloby.no, som i forbindelse med at politiet i Oslo offentliggjorde sine statistikker kan formidle at antallet anmeldte overfallsvoldtekter har sunket siden i fjor. På samme tid i fjor hadde politiet 22 anmeldte overfallsvoldtekter, mot altså syv i år.

– Én voldtekt er én for mye, men det er gledelig å se en nedgang i overfallsvoldtekter de siste årene, sier Kari-Janne Lid, leder ved avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Kun 1 av 10 anmelder

Men Lid sier også at man må ta tallene med en klype salt, da det kan hende at mørketallene har økt. Ifølge en artikkel fra Aftenposten i 2011 så anmelder kun 1 av 10 voldtektsofre overgrepet. Av disse så henlegges 8 av 10 av politiet. Justisminister Knut Storberget fra AP ble ifølge informasjonen «overrasket» over de høye tallene når han ble konfrontert med dem.

Nedgang i anmeldte overfallsvoldtekter

Det var «overfallsbølgene» i 2011 som gjorde at mediene for alvor begynte å skrive om fenomenet i hovedstaden. Da ble det anmeldt 55 overfallsvoldekter på gatene i Oslo. i 2012 skal tallet ha falt til 26.

Ifølge Aftenposten så skal samtlige overgripere som sto bak anmeldte overfallsvoldtekter i hovedstaden i 2011 ha vært innvandrere.

Det ble igangsatt store tiltak, blant annet skal Oslopolitiet ha styrket bemanningen på gatene og politikerne skal ha satt seg ned og diskutert problemet. Man tok også frem hagesakser og klippet og trimmet busker og trær i parker hvor mange av disse voldtektene fant sted. I tillegg satte man også opp flere lys i de samme områdene.

Når det gjelder vanlige voldtekter og voldtektsforsøk, så har også dette sunket med 16 prosent fra ifjor, og er nå nede i 87 anmeldelser på årets seks første måneder.

Her er en video som omtaler overfallsvoldstektene i perioden 2006-2010:

Exit mobile version