Site icon Lykten

Chikezie Okafor og Okechukwu Okolie dømt for gruppevoldtekt i Oslo

De to asylsøkerne voldtok den 33 år gamle kvinnen etter tur. Voldtekten fant sted i nærheten av Ankerbrua ved Akerselva i Oslo.

32 år gamle Chikezie Okafor gjennomførte først voldtekten av kvinnen. Han rev av henne klærne mens han brukte mye makt og holdt henne blant annet fast rundt halsen. Kvinnen skal ha skreket, grått og gjort motstand mens overgrepet fant sted. Okafor skal ha brukt kondom under voldtekten, men den ble ødelagt under overgrepet.

Etter den første voldtekten var kvinnen sliten og orket derfor ikke å gjøre like mye motstand når 21 år gamle Okechukwu Okolie voldtok henne. Okolie brukte ikke kondom når han voldtok kvinnen.

De to pratet til hverandre på sitt eget språk mens de voldtok kvinnen.

Retten legger til grunn kvinnens forklaring om at Okafor var den første som løp sin vei da overgrepene var ferdige. Deretter løp Okolie sin vei, men han snudde seg og sa unnskyld, før han forsvant.

Begge asylsøkerne har to barn som bor i Nigeria.

Dømt etter at offeret var død

De to asylsøkerne hevdet først til politiet at de ikke hadde gjennomført samleie med kvinnen. Da de ble kjent med at politiet hadde sikret biologiske spor forandret de forklaring og innrømmet at de hadde hatt samleie, men at det hele hadde vært frivillig.

Da politiet senere kunne legge fram vanntette bevis, innrømmet de begge å ha voldtatt kvinnen, men hevdet at de angret dypt.

Kvinnen tok sitt eget liv i løpet av julen 2013, et halvt år etter at voldtekten fant sted. Dommen mot Okafor og Okolie falt i mai i år.

Varig utvisning

Okafor kom til Norge i mai 2013, og det er opplyst at det foreligger et vedtak om utvisning av ham fra Norge. Det er ikke opplyst når Okolie kom til Norge. Ingen av de tiltalte har arbeid, inntekter eller formue. Okafor er tidligere straffedømt i Norge for narkotikalovbrudd og heleri. Også Okolie er straffet og bøtelagt for narkotikaovertredelser her i Norge.

Begge vil etter all sannsynlighet bli utvist fra Norge etter endt soning.

Kritikk av politiet

Politiet har fått krass kritikk etter deres behandling av kvinnen.

Kvinnen var i dypt sjokk etter den brutale voldtekten og skal ha vært utagerende på legevakten.

Ifølge dommen fra Oslo tingrett ble vekterne tilkalt og la henne i jern. Hun skal ha roet seg først da politiet kom. I samtalen med legen fortalte hun at hun var blitt voldtatt. På Overgrepsmottaket ble det sikret biologiske spor etter begge voldtektsmennene.

Hun ga en detaljert forklaring til politiet om voldtekten hun akkurat hadde blitt utsatt for. Men politiet droppet saken fordi tjenestemannen ikke fant henne troverdig.

Politiet startet først etterforskning av saken en uke senere da kvinnen møtte opp på politistasjonen. De sikret da videoopptak av forklaringen hennes.

Exit mobile version