Site icon Lykten

Eritreere dømt i Aust-Agder tingrett for seksuell omgang med 13 år gamle norske jenter

Tingretten i Aust-Agder dømte i går to eritreiske flyktninger (20 og 18 år gamle) til henholdsvis fire og et halvt års fengsel og samfunnsstraff.

I tillegg til fengselsstraff må 20-åringen betale 90.000 kroner i oppreisningserstatning til begge jentene. 18-åringen er også dømt til å betale 75.000 kroner til jenta han hadde seksuell omgang med.

Det er ikke avklart om flyktningene anker dommen.

Frieord skrev om saken da rettssaken startet forrige uke:

To nordafrikanske asylsøkere på henholdsvis 18 og 20 år innrømmet denne uken straffeskyld for voldtekt i Aust-Agder tingrett. Ofrene skal ha vært to 13 år gamle jenter.

Voldtektene skal ha funnet sted tidligere i år i Grimstad.

SNAPCHAT: De to 13 år gamle norske jentene skal ha kommet i kontakt med de to nordafrikanske asylsøkerne på mobilappen Snapchat. (Foto: Snapchat).

Asylsøkerne og de norske jentene skal ha kommet i kontakt med hverandre på mobilappen Snapchat. Gjennom appen skal de nordafrikanske mennene på 17 og 19 år ha mast på jentene om å komme til en bolig der voldtektsmennene oppholdt seg.

Da de to 13-åringene dukket opp, voldtok asylsøkerne dem.

I retten skal den eldste voldtektsmannen ha skyldt på kulturforskjeller og at han ikke visste at den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den andre voldtektsmannen hevdet at han trodde 13-åringen var over 16 år gammel.

Les også: Asylsøkere sendte sex-meldinger og fulgte etter barneskolejenter i Bardu

Les også: Afrikaner pågrepet og siktet for voldtekt av tenåringsjente i Førde

Det er ikke klargjort hvilke land i Nord-Afrika de to asylsøkerne kommer fra.

Aktor i Aust-Agder tingrett, Beate Rullestad-Jansen, la ned påstand om fengsel i fire og et halvt år fengsel for den 19 år gamle asylsøkeren. Han skal ha voldtatt begge jentene.

For den 17 år gamle asylsøkeren skal Rullestad-Jansen ha bedt om to års ungdomsstraff.

Les også: 12 år gammel norsk jente antastet av asylsøkere i Alta

Les også: Afrikanere dømt for grov gjengvoldtekt av 14-årig norsk jente i Oslo

Ifølge Fædrelandsvennen så skal ungdomsstraff være et alternativ for fengsel for ungdom mellom 15 og 18 år. De skal blant annet delta på møter med berørte parter, politi, barnevern og andre instanser og tilbys kriminalitetsforebyggende tiltak, står det i loven som trådte i kraft i 2014.

Les også: Etterlyser mørkhudet mann etter overfallsvoldtekt i Grimstad

Les også: Asylsøker ville ta «selfie» under voldtekt av kvinne i Grimstad

Foreldre bør være varsomme med nye apper

Mobilappen Snapchat kan være en morsom og underholdende app, men den kan også være farlig for barn og unge som ikke forstår konsekvensene av bruken. Les her om bruken av appen og hva foreldre og barn bør passe på når man bruker appen.

PASS PÅ: Snapchat har en ny kart-funksjon som kan gjøre at folk kan finne hverandres posisjon helt ned til gatenivå. Det var slik de nordafrikanske voldtektsmennene fant de to norske 13-åringene og senere voldtok dem. (Foto: Snapchat).

Les også: Asylsøkere antastet mindreårige jenter på badeland

Les også: Ungjenter sex-trakasseres – men ordføreren ønsker gigantmottak velkommen

Exit mobile version