Site icon Lykten

Eritreisk flyktning dømt til seks års fengsel for brutal voldtekt

Det som skulle være en koselig førjulsfeiring ute blant arbeidskolleger, endte opp som et mareritt for kvinnen i 20-årene i Voss.

Det var natt til 21. desember i 2014 at den norske kvinnen i 20-årene ble brutalt overfalt og slept 75 meter før hun ble voldtatt.

– Tre voldtektssaker på Voss på et halvt år – samtlige av overgriperne er mørkhudede

Avviste

Kvinnen var ute med arbeidskolleger, da hun ble oppsøkt av den eritreiske mannen utenfor utestedet Inside i Voss sentrum. Eritreeren forsøkte å sjekke henne opp og inviterte henne med seg hjem.

«Han spurte videre om hun hadde hatt en afrikaner før», fremgår det av dommen. Kvinnen avviste mannen og gikk østover. Mannen gikk hjem og ut på altanen. Der så han kvinnen gå langs veien og gikk etter, skriver Bergens Tidende.

Overfalt

Eritreeren angrep så den forsvarsløse kvinnen og slepte henne 75 meter bort til en gangvei hvor han gjennomførte en særdeles brutal voldtekt. Han skal også ha kommet med grove drapstrusler mot kvinnen. Voldtekten varte i cirka 15-20 minutter.

– Afrikaner overfalt, drapstruet og voldtok kvinne i Voss

Psykotisk

30-åringen har vært innlagt for psykiske problemer flere ganger siden han kom til Norge i 2008 som flyktning fra Eritrea, men retten slår fast at han ikke var psykotisk da han voldtok kvinnen.

Eritreeren har også tidligere stoppet fremmede personer på gaten for å oppnå sex.

Gulating lagmannsrett beskriver voldtekten som brutal, og skriver at det var en ren overfallsvoldtekt med fysisk voldsbruk av en viss varighet og intensitet.

Retten dømte mannen til fengsel i seks år, men han slapp forvaring.

Posttraumatisk stresslidelse

Kvinnen ble fysisk og alvorlig skadet som følge av overgrepet. Både hun og familien har hatt store vansker i tiden etterpå. Hun er diagnostisert posttraumatisk stresslidelse, skriver Bergens Tidende.

Kvinnen tilkjennes en erstatning på over 400.000 kroner.

Exit mobile version