Site icon Lykten

Ett år siden Margaret ble brutalt revet bort i Årdal

Det som så skjer er nesten for ufattelig å begripe.

Peter Beak drar fram en kniv og angriper de to andre passasjerene og bussjåføren. Han dreper alle tre med kaldt blod.

Disse bestialske handlingene var derimot ikke begått i affekt. Peter Beak hadde planlagt det hele på forhånd. Rettspsykiaterne konkluderer i tillegg med at mannen ikke var psykotisk i handlingsøyeblikket. Han var kald, beregnende og ute etter å drepe.

Tilbake sitter en familie knust av sorg. En 19 år gammel jente som så vidt hadde begynt på livet ble på det mest brutale vis revet bort.

ASYLSØKER. Peter Beak har ikke gitt noen forklaring på hvorfor han drepte tre uskyldige mennesker. Nå er han død.

Ingen forklaring og ingen som kan forstå hvorfor det skjedde.

Peter Beak nekter nemlig å forklare seg for politiet. Han nekter å prate med noen om hvorfor han drepte tre uskyldige mennesker.

Den 10. september i år dør den 32 år gamle asylsøkeren etter skader han pådro seg ved å hoppe ned fra et tak i fengselet, to uker tidligere.

Vi vil derfor aldri få noe svar på hvorfor tre uskyldige mennesker måtte bøte med livet denne ettermiddagen i november 2013.

Sør Sudan

Peter Beak er født i 1982 og kommer opprinnelig fra Sør-Sudan. Han var bosatt i en bolig i Øvre Årdal, som er en del av asylmottaket der.

Han hadde fått endelig avslag på sin asylsøknad og 5. november 2013, skulle han uttransportertes fra Norge.

Før 32-åringen kom til Norge var han registrert som asylsøker i Spania, Sveits og Sverige.

Massiv motstand

Det skulle aldri ha vært noe asylmottak i Årdal. Kommunen og innbyggerne gjorde alt de kunne for å stoppe det.

UDI presset det hele igjennom og asylbedriften Hero ble sikret kontrakten som ga klingende mynt i kassen. Ingen brydde seg om hva kommunen og innbyggerne ønsket.

Lærdom

Etter tragedien troppet selveste statsminister Erna Solberg opp i Årdal og besøkte blant annet asylmottaket i bygda. Det ble utrykt en bekymring for om drapene kunne føre til økte fordommer mot asylsøkere i bygda.

Asylmottaket er der fortsatt den dag i dag.

Det stopper derimot ikke der.

I Høyanger, ikke langt fra Årdal, også det i Sogn og Fjordane, fikk kommuneledelsen plutselig beskjed om at UDI ønsket å etablere et asylmottak med 150 asylsøkere.

Ordføreren fortviler og går så langt som å sammenligne det med tragedien i Årdal. Har ikke politikerne lært noen ting?

Blant innbyggerne er motstanden stor. Svært få tør derimot å uttale seg om det til pressen, i frykt for å bli stemplet som rasister.

Som i Årdal så blir det nå asylmottak i Høyanger.

Protester og motstand hjelper ingenting når sentrale politikere i Oslo har bestemt seg for at det skal bli et asylmottak.

I Høyanger er det Norsk Mottaksdrift som skal stå for driften og tjene gode penger. Andre asylspekulanter sørger også for at pengene renner inn i kassen.

Kommentarer

Av respekt for de døde og deres familier så oppfordrer vi alle til å holde en verdig tone i kommentarfeltene.

Exit mobile version