Site icon Lykten

Fire utlendinger dømt for gjengvoldtekt i Sarpsborg

Overgrepene fant sted i april, 2015. De tiltalte var da 16, 16, 17 og 18.

De skal også ha hånet jenta og kalt henne «lite pen» og «feit» på meldinger til kamerater, samtidig som de spredde bilder av den nakne bevisstløse jenta.

Den 16 år gamle jenta skal tidligere ha hatt et forhold til den eldste av mennene.

Voldtekt

Hun skal ha kommet på besøk til den nå 20 år gamle mannen. Han skal ha gitt henne noe hun trodde var vodka, men etter et lite glass besvimte hun og våknet ikke før over tolv timer senere.

I mellomtiden hadde 20-åringen og tre av hans kamerater voldtatt jenta på tur. To av mennene skal også ha voldtatt jenta i fellesskap, såkalt gruppevoldtekt, noe som er straffeskjerpende.

Dømt

Den eldste ble dømt til seks års fengsel, mens 18-åringen fikk fire og et halvt års fengsel, der tre år er gjort betinget. De to andre ble dømt til fengsel i fire år, der tre år er gjort betinget.

Det betyr at tre av de fire gjerningsmennene kan være ute allerede i løpet av 12-18 måneder.

De fire er også dømt til å betale jenta 350.000 kroner i oppreisningserstatning. 20-åringen må i tillegg betale 100.000 kroner i oppreisningserstatning til en jente han forgrep seg mot da hun var 14 år gammel.

Offeret i saken har fått store problemer etter overgrepet. Hun tør blant ikke å bevege seg utendørs i Fredrikstad eller Sarpsborg i frykt for å møte på gjerningspersonene.

Anonymisering

Frieord er kjent med identiteten til de fire voldtektsforbryterne. Sarpsborg tingrett har derimot pålagt anonymisering av de dømte i saken. Vi kan derfor ikke offentliggjøre navnene deres uten å bryte loven.

To av gjerningspersonene er av afrikansk opprinnelse og en kom til Norge som mindreårig asylsøker fra Afghanistan. Frieord er ikke kjent med bakgrunnen til den siste av de dømte, annet enn at han er fra et ikke-vestlig land.

Exit mobile version